Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αίγινας 19ης Νοεμβρίου 2013.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αίγινας με θέμα: "Γνωμοδότηση επί σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αίγινας 2014" και η οποία μεταφέρθηκε για σήμερα λόγω έλλειψης απαρτίας χθες. Σήμερα προσήλθαν δύο μέλη της επιτροπής: ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας και ο κύριος Κώστας Γαλάνης. Βασικά σημεία της εισήγησης του κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη ήταν ότι o προσυλλογισμός του Δήμου κινήθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης στα όρια, σημειώνοντας ότι σε κάθε αναμόρφωση το αποθεματικό είναι από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

"Η οικονομική λειτουργία του Δήμου συνεχίστηκε, οι προμηθευτές πληρώνονται, όπως και οι βασικές ανάγκες, οι μισθοί του προσωπικού πληρώνονται", είπε ενώ συμπλήρωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε ο φετινός προϋπολογισμός να ισοσκελιστεί με τα υπάρχοντα έσοδα και διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν θα προβεί σε επιπλέον αυξήσεις από τους κατοίκους του νησιού, αλλά θα προσπαθεί να διεκδικήσει περισσότερους πόρους από την πολιτεία. Ενημέρωσε επίσης την επιτροπή ότι από τα 5.000.000 ευρώ που αφορούν την επιχορήγηση του νερού, έχουν εισπραχθεί περίπου τα 3.000.000 ευρώ. Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο έδωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης στην επιτροπή είναι ότι από τα 21.600.000 ευρώ που διαμορφώθηκε ο περσινός προϋπολογισμός, φέτος θα ανέβει λίγο παραπάνω από τα 15.000.000 ευρώ. Σχολίασε επίσης το ρόλο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, λέγοντας ότι ένα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει ο Δήμος για να υποβάλει τον προϋπολογισμό στην Περιφέρεια είναι η γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας η οποία έχει σταλεί ήδη στην οικονομική υπηρεσία. Παρόμοιοι έλεγχοι θα εφαρμοστούν και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου όπως το Λιμενικό Ταμείο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο κύριος Σάκης Σακκιώτης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Αίγινας αναμένει την επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες φτάνουν περίπου τα 3.700.000 ευρώ. "Αυτό θα μας δώσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κονδύλια που αναφέρονται σε κοινωνικά ζητήματα, την πρόοδο, την ανάπτυξη, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε μία σειρά άλλα ζητήματα" είπε ο κύριος Σακκιώτης. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό ο κύριος Σακκιώτης είπε ότι: "Μας υποχρεώνουν να λειτουργήσουμε μέσα από τις εισπράξεις του προηγούμενου χρόνου, ωστόσο οι εισπράξεις του προηγούμενου χρόνου προκύπτουν μέσα από σχετικούς διακανονισμούς στα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό είναι ένα σοβαρό ελάττωμα". Ο κύριος Σακκιώτης έκανε αναφορά στους υπαλλήλους που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, λέγοντας ότι ο αριθμός τους μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ απαγορεύονται οι προσλήψεις μέχρι το 2016.

Από τα δύο μέλη της επιτροπής που προσήλθαν ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αίγινας, ρώτησε σχετικά με το σχεδιασμό του Δήμου σε ζητήματα υγείας και ειδικότερα στο κόστος της κατασκευής της μονάδας αυξημένης φροντίδας (Μ.Α.Φ.) που η υλοποίησή της βρίσκεται σε εξέλιξη από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν οι εξειδικευμένες προδιαγραφές των επιμέρους σημείων που συνθέτουν αυτή τη μονάδα, τόνισε το υψηλό κόστος (δυσβάσταχτο το χαρακτήρισε), ενώ ενημέρωσε ότι αυτή η μονάδα θα είναι τριών κλινών. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι εκφράζει τις σκέψεις του ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και όχι ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, συμπληρώνοντας ότι και ο Δήμος πρέπει να συμβάλει οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια.Τέλος ο κύριος Κώστας Γαλάνης πρότεινε τη συλλογική βοήθεια, ως λύση στα αυξημένα οικονομικά κόστη της μονάδας αυξημένης φροντίδας.

Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν ήταν δυνατή η καταγραφή του πρώτου μέρους της εισήγησης του κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png