Συνεδρίαση Επιτροπής Παραβατικότητας Δήμου Αίγινας 18ης Νοεμβρίου 2014.

Με θέμα την πάταξη του πλανόδιου παρεμπορίου, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου Αίγινας. Τους λόγους της συνεδρίασης παρουσίασε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ εισαγωγή στο θέμα έκανε η πρόεδρος της επιτροπής, κυρία Άρτεμις Διδίλη, νομικός. Τοποθετήσεις έκαναν ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Γιώργος Σκαλτιώτης και το μέλος του Δ.Σ. κύριος Γιώργος Παπαργήρης. Οι τοποθετήσεις και των δύο εστίασαν κυρίως στα προβλήματα από το "εισαγόμενο" παρεμπόριο, και τις σχετικές παραμέτρους που το αφορούν όπως η πολυνομία, η αναγκαιότητα ελέγχων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, η ισχύς των αδειών που φέρουν οι πλανόδιοι έμποροι, ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα. Προτάθηκαν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο Κεντρικό Λιμάνι οι οποίοι έχουν αποδώσει στο παρελθόν, η εξειδίκευση των οργάνων που ασκούν έλεγχο με επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς η πολυνομία που διέπει αυτού του είδους τους ελέγχους δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της νομιμότητας που προκύπτει σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού, που πωλούν άλλα προϊόντα από αυτά που δικαιολογεί η άδεια λειτουργία τους. Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Αγίας Μαρίνας κυρίου Δημήτρη Ιωάννίδη που πρότεινε την πιο αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία μέσω μίας επιτροπής του δήμου και ενός τηλεφωνικού αριθμού που θα δέχεται τις καταγγελίες για το παρεμπόριο. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και του Λιμενικού Σώματος, που διατύπωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν με όλα τα δυνατά μέσα.

Η Επαγγελματική Ένωση Πέρδικας εκπροσωπήθηκε απο την κυρία Δήμητρα Καρακωστή, ενώ εκπροσώπηση υπήρχε και την από την Τουριστική Αστυνομία. Τη συζήτηση παρακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Κώστας Λορετζος, της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, ο κύριος Ηλίας Γρυπαίος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αργύρης Τσούρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png