Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 8ης Σεπτεμβρίου 2015.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να έρθει σήμερα η απόφαση από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την επανεξέταση της μελέτης που αφορά στη διακήρυξη του διαγωνισμού για τη μεταφορά νερού. Η επιτροπή επανεξέτασε ή προσέθεσε και άλλες παραγράφους, όπως για παράδειγμα την καθημερινή καταμέτρηση, την υποχρέωση του πλοιάρχου του πλοίου να καταγράφει τον τις ενδείξεις του υδρομέτρου πριν την παράδοση κτλ. Ωστόσο αυτό που αποτέλεσε σημείο αναφοράς της χθεσινής συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν αρχικά από τους κυρίους Σκαλτιώτη και Ζορμπά, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι παράμετροι που οδηγούν στη χρέωση του κυβικού 1,97 (λίγα λεπτά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη διαπραγμάτευση). Το σκεπτικό είναι ότι η τιμή παραμένει σταθερή στην πάροδο του χρόνων, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μίας χρονιάς το κόστος του πετρελαίου είναι 100 δολάρια το βαρέλι και την άλλη 50.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι αυτό πρέπει να εξεταστεί, διότι η τιμή δεν μπορεί να παραμένει αμετάβλητη, όταν η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνει το 40% του κόστους της μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Γιάννη Ζορμπά και του εκπροσώπου της ΤΥΔΚ κ.Σταύρου Βεΐόγλου σχετικά με τις παραμέτρους που διαμορφώνουν την τελική τιμή. Επίσης μετά από σχετικές ερωτήσεις προς την αρμόδια υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας κυρία Αγγέλα Ταλέβη, η τελευταία διευκρίνησε ότι η πρόσφατη μελέτη "πατάει" πάνω στην προηγούμενη, κάτι που όπως διαπίστωσαν και τα μέλη της επιτροπής συμβαίνει για χρόνια.

Ο κύριος Νίκος Πτερούδης ζήτησε να φέρει σε γνώση της επιτροπής, μελέτη που είχε εκπονήσει ο πρώην δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, στην οποία παραμετροποιούνται τα κόστη που διαμορφώνουν την τιμή μεταφοράς. Επίσης η επιτροπή κρίνει αναγκαίο να προσδιοριστεί το ποσοστό του κέρδους των εταιριών που μεταφέρουν νερό στο νησί. Η πρόθεση της επιτροπής δεν είναι να συμπιέσει αυτό το ποσοστό, αλλά να μειώσει  το κόστος άλλων παραμέτρων.

Στην πρόταση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, εξέφρασε επιφυλάξεις ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος εξήγησε ότι φοβάται τις καθυστερήσεις που ίσως να προκύψουν και θα μπορούσαν να οδηγήσουν όπως πέρυσι σε απευθείας αναθέσεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει σταλεί πρόσκληση για επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν αυτή γίνει σήμερα, μάλλον θα "στριμωχτεί"  κάπου, ανάμεσα ή μετά, στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Κληροδοτημάτων και της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (περίπου στις 7 το απόγευμα).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png