Με ενδιαφέρονται θέματα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό, η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας. Ένα από τα θέματα που περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη ήταν τα κενά των δασκάλων και των καθηγητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του νησιού. Τα μεγάλα κενά εντοπίζονται κυρίως στα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας. Συνολικά λείπουν δεκαπέντε δάσκαλοι, τέσσερις από τον Μεσαγρό, δύο από την Πέρδικα, τέσσερις από την Κυψέλη, δύο από το Βαθύ, επίσης λείπουν νηπιαγωγοί, καθηγητές πληροφορικής, καθηγητές εικαστικών και Γερμανικών. Αυτά για τις ελλείψεις στα δημοτικά. Από τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έγινε φανερό ότι υπάρχει η πρόθεση της επιτροπής να συνεχίσει να διεκδικεί την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Αγίων, όπως και να επανεξεταστεί το θέμα του υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.
Επίσης, υπήρξαν αρκετές ανακοινώσεις και προτάσεις σχετικά με δράσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πρώτη, ημερολογιακά, έρχεται αυτή που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα Σοφία Μηλιώτη" του ΓΕΛ, πρόκειται για μία περιβαλλοντική εκδήλωση, ενώ σε άλλη ημερομηνία και συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" θα υπάρξει δράση οδοντιατρικού ελέγχου. Επίσης, υπάρχει η πρόταση αναβάθμισης των αθλητικών εκδηλώσεων με τη μορφή σχολικών πρωταθλημάτων, σε συνεργασία με τον ΔΑΟΑ.
Παράλληλα και σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών στο δρόμο, έγιναν προτάσεις για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Κυψέλη, επίσης και στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, μία μονοδρόμιση, τη διαδικασία της οποίας ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο κύριος Παναγιώτης Χελιώτης. Συζητήθηκε επίσης η κυκλοφοριακή παρέμβαση στην Καποδιστρίου μπροστά από το κτίριο του ΕΠΑΛ, σχετική πρόταση είχε διατυπωθεί από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Σωκράτη Δούκα. Επίσης θα υπάρξουν δράσεις για την ασφάλεια των μαθητών στο δρόμο. Τέτοιου είδους δράσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν από τα Δημοτικά της Αίγινας και της Κυψέλης, αλλά και το ΕΠΑΛ. Από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κύριο Νίκο Οικονόμου παρουσιάστηκε η πρόταση για το parking στο κτίριο του ΕΠΑΛ. Εξήγησε ότι αυτή η λύση θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για τις διάφορες αδειοδοτήσεις, όμως η χωρητικότητά του ξεπερνά τα 100 αυτοκίνητα.
Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για την ονοματοδοσία αιθουσών στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα του Μεσαγρού. Η αίθουσα τελετών θα λάβει το όνομα του Σπύρου Γαλάρη, κατόπιν αιτήματος της πρώην διευθύντριας του γυμνασίου του Μεσαγρού, κυρίας Αναστασίας Μπέση, ενώ η βιβλιοθήκη θα λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Σταμάτη, ναυάρχου εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, μετά από σχετικό έγγραφο του δημάρχου, καθώς ο κύριος Σταμάτης έκανε μία πολύ μεγάλη δωρεά βιβλίων στην βιβλιοθήκη του Μεσαγρού.
Ο κύριος Νίκος Οικονόμου μίλησε με έμφαση για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με συντονιστές τον κύριο Αντώνη Ντελή, τον κύριο Γιάννη Πούντο και τον κύριο Νίκο Οικονόμου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που θα γίνει το Μάρτιο στην Αίγινα. Τέλος για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αίγινας ο κύριος Οικονόμου είπε ότι γίνεται αγώνας για να κρατηθεί σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο.