Στα 1,90 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, η τιμή μεταφοράς του νερού για όλη την Αίγινα, για τα έτη 2018 - 2019.


Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η επιτευχθείσα τιμή για τη μεταφορά νερού από την κοινοπραξία που συμμετείχε στον διαγωνισμό ήταν 1,90€/m3. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κύριος Βαγγέλης Δέδες μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, περιέγραψε το αποτέλεσμα της διαδικασία που έφερε μία τιμή κατά τι χαμηλότερη από την τιμή της τεχνικής έκθεσης της Περιφέρειας η οποία ήταν 1,91€.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο κύριο Βαγγέλη Δέδε.







Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είπε ότι: "α) Η τιμή της μελέτης έχει προσδιοριστεί μετά από συγκέντρωση και σύγκριση οικονομικών στοιχείων που σχετίζονται με τα είδη των δαπανών (καύσιμα, αναλώσιμα, μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλιστρα πλοίων κ.λπ) που πραγματοποιούν οι εταιρείες για την εκτέλεση του έργου, ενώ το ύψος ορισμένων από αυτές τις δαπάνες δεν μπορεί να περιοριστεί γιατί είναι ανελαστικές. β) Η προσφορά που επιτεύχθηκε είναι χαμηλότερη από την ενδεικτική τιμή της μελέτης και συγκεκριμένα ενώ η επιτευχθείσα τιμή είναι 1,90€/m3 η υποδεικνυόμενη εκ της μελέτης τιμή είναι 1,91€. γ) Οι συμμετέχουσα κοινοπραξία είναι η μοναδική που έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές και δυνατότητες ώστε να εκτελέσει το σχετικό έργο, όπως και κάνει επί σειρά πολλών ετών και μέσω του έργου αυτού τροφοδοτείται η Αίγινα με το υπέρτατο αγαθό του νερού και δεν τίθεται σε διακινδύνευση η ζωή και η περιουσία των κατοίκων των περιοχών του νησιού της Αίγινας. Για το λόγο αυτό εισηγούμαι την έγκριση του πρακτικού της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού και την κήρυξη της διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας ως προσωρινής αναδόχου για την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς πόσιμου νερού στην Αίγινα για τα έτη 2018-2019".
Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Ι. Εγκρίνει το από 21/2/2018 και με αριθμ. πρωτ. 2074/21-02-2018 πρακτικό διαγωνισμού που συντάχθηκε αρμοδίως για τον επαναληπτικό διεθνή ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική προσφορά βάσει της τιμής, για την μεταφορά πόσιμου νερού στη νήσο Αίγινα με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2018-2019 και ορίζει την διαγωνιζόμενη κοινοπραξία "Σαρωνικός Κόλπος Κοινοπραξία Υδροφόρων Πλοίων" ως προσωρινή ανάδοχο του έργου με τιμή ανά κυβικό μέτρο μεταφερόμενης ποσότητας νερού 1,90 €/m3 πλέον ΦΠΑ. ΙΙ. Εγκρίνει τη συνέχιση της σχετικής διαδικασίας στο επόμενο στάδιο που αφορά την αποστολή πρόσκλησης στην κοινοπραξία για την υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr,. ΙΙΙ. Η παρούσα απόφαση θα αποτελέσει την διοικητική πράξη για την ενημέρωση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικού Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δικαιολογητικών, τεχνικών προσφορών, οικονομικών προσφορών και δικαιολογητικών κατακύρωσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png