Η απόφαση της Ποιότητας Ζωής για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων.


Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συζητήθηκε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων. Για το ζήτημα τέθηκε υπόψιν των μελών της επιτροπής η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου η οποία αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Έτσι, στην τεχνική έκθεση αναφέρεται ότι η παρούσα κανονιστική πράξη κρίνεται απαραίτητη καθώς στην πόλη της Αίγινας σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους παρατηρείται: α) ασυμβατότητα με την κείμενη νομοθεσία, ιδιαίτερα όσον αφορά την προσβασιμότητα, β) ασάφειες που δυσχεραίνουν τον αποτελεσματικό έλεγχο, γ) δυσαρεστημένοι κάτοικοι και πολίτες ευρύτερα που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την πόλη τους, δ) υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ε) απώλεια εσόδων για τον Δήμο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Το συμπέρασμα που εξάγει η έκθεση είναι ότι κρίνεται αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Να διαμορφωθεί ένα αστικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, που να εξασφαλίζει τόσο την ευμάρεια των κατοίκων όσο και ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν και τέλος να εξασφαλιστούν τα έσοδα του Δήμου.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο της κανονιστικής πράξης: τραπεζοκαθίσματα και εξοπλισμός, εμπορεύματα, παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερα, οικοδομικά υλικά, φορτοεκφορτώσεις, εργοτάξια,
εκδηλώσεις, παραχωρήσεις σε οργανισμούς, φορείς κ.λ.π.

Οι βασικοί άξονες της κανονιστικής πράξης: Ελάχιστος ελεύθερος χώρος πεζών 1,50μ. Πλάτος παραχώρησης <40% πεζοδρομίου, 50% πεζοδρομίου. Ελάχιστη παραχώρηση: Τραπεζοκαθίσματα >1,20
Εμπορεύματα=0,50μ σε ύψος 1,50μ. Προστασία Κοινόχρηστου χαρακτήρα (<25% μήκους προσόψεων) μνημεία, αγάλματα, αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, φωτιστικά κτλ.) ράμπες, οδεύσεις τυφλών, πάρκα, παιδικές χαρές & χώροι πρασίνου Προσόψεις κτιρίων (παράνομες τέντες, διαφημίσεις, ανάρτηση εμπορευμάτων κτλ.), Κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης, διασταυρώσεις.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σχεδιαγράμματα ανά περίσταση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εμπορικά καταστήματα, τους πεζόδρομους, τις πλατείες, τα περίπτερα, τραπεζοκαθίσματα και εξοπλισμός. Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός και τα μέλη Μούρτζης Γεώργιος, Σκαλτσιώτης Γεώργιος, Μαρμαρινός Σταμάτης και Παπαδόπουλος Ιωάννης, αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

"Εγκρίνει την Κανονιστική Πράξη Παραχώρησης Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αίγινας όπως φαίνεται παραπάνω, σύμφωνα και με τις εξής παρατηρήσεις:
1. Να είναι σαφές τι επιτρέπεται σε πεζόδρομο
2. Να υπάρχει κατάλληλη σήμανση
3. Να γίνει άρση των εμποδίων και
4. Τα οχήματα που επιτρέπονται σε πεζόδρομο να είναι τα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων κατά τις ώρες που προβλέπονται. Η παρούσα απόφαση προωθείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη σχετικής απόφασης".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png