Η πρόταση για τη αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Βαθέος, από τον κ. Αντώνη Ντελή στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Δημοσιεύθηκε σήμερα το πρακτικό από την πρόσφατη συνεδρίαση της Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα το θέμα για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολίου Βαθέος. Την πρόταση έκανε ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της επιτροπής κύριος Αντώνης Ντελής, ο οποίος ενημέρωσε για την ανάγκη λειτουργίας του Δημοτικού σχολείου Βαθέος ως τετραθέσιου και εξέθεσε τους λόγους για την ανάγκη αυτή. Ανέφερε πως στην περιοχή Βαθέος Αίγινας έχει δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο σχολείο με 8 αίθουσες, εργαστήρια χημείας, πληροφορικής και βιβλιοθήκη. Το σχολείο αν και αρχικά λειτούργησε σαν 4/θεσιο το 2009,αλλά τα τελευταία 5 χρόνια λειτουργεί σαν 3/θεσιο. Αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς εκμεταλλευόμενοι και το σχετικό νόμο, να παίρνουν χωρίς περιορισμούς τα παιδιά τους και να τα γράφουν σε 6/θεσια σχολεία του νησιού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Έτσι το σχολείο χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται και κινδυνεύει να γίνει 2/θεσιο κάτι που πιθανόν θα οδηγήσει και σε οριστική παύση της λειτουργίας του. Για να μπορέσει ξανά να αναβαθμιστεί το σχολείο και να παίξει σημαντικό ρόλο στη βόρεια περιοχή του νησιού της Αίγινας, είναι απαραίτητη αρχικά η λειτουργία του σαν 4/θεσιο κάτι που θα αποτρέψει τη διαρροή μαθητών σε άλλα σχολεία και θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή των μαθητών της περιοχής, ώστε να υπάρξει μελλοντικά αναβάθμιση σε 6/θεσιο. Πρότεινε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία του ως 4/θεσιο από τη φετινή σχολική χρονιά.

Ακολούθησε συζήτηση η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα α) αποδέχεται την παραπάνω πρόταση β) αποφασίζει να προωθηθεί επιστολή στο Δημοτικό συμβούλιο και στα αρμόδια όργανα (Υπουργό Παιδείας, Δ/ντη Εκπαίδευσης Πειραιά).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png