Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας 29ης Οκτωβρίου 2019.


Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019
και την έγκριση απόφασης Δημάρχου που αφορά την έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την διεξαγωγή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σταμάτης Μαρμαρινός, ορμώμενος από πρόσφατο ρεπορτάζ του Aegina Portal για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής είπε ότι: "Με αφορμή κάτι που γράφτηκε στο Aegina Portal, ότι στη προηγούμενη διοίκηση δεν μπορούσε να παρευρεθεί στις οικονομικές επιτροπές, γιατί οι επιτροπές δεν γινόντουσαν στην ώρα τους. Εγώ θέλω να πω ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήμουν συνεπέστατος στην ώρα μου. Εάν υπάρχει κάποιος ο οποίος εμπόδιζε το έργο σας και της Οικονομικής Επιτροπής, παρακαλώ να τους βρείτε και να τους γράψετε".

Λόγω της σοβαρότητας της παρέμβασης του κ. Σταμάτη Μαρμαρινού, επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι ουδέποτε γράψαμε ότι κάποιος μας εμπόδισε και να διευκρινίσουμε, ότι το Aegina Portal σε αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου και αφορούσε στην καταγγελία Παναγιώτη Κουκούλη περί παραποίησης και πλαστογραφίας αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι: "Το ζήτημα της σωστής λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής δεν είναι καινούργιο. Ένα χρόνο πριν το Aegina Portal είχε υποβάλει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις συνεδριάσεις τις Οικονομικής Επιτροπής (video 1 λεπτό 33), καθώς για μήνες δεν μπορούσαμε να τις παρακολουθήσουμε και να τις καταγράψουμε με video, αφού είτε δεν γίνονταν, είτε γίνονταν διαφορετική ώρα από αυτή που ανέγραφε η πρόσκληση. Επίσης, στην ίδια παρέμβαση, το Aegina Portal είχε παρατηρήσει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στην Διαύγεια, για πολλούς μήνες στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δεν συμμετείχε μέλος της αντιπολίτευσης ως όφειλε. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, εφόσον δεν υπήρχε η δυνατότητα δημοσιογραφικής κάλυψης, αλλά ούτε και ελέγχου από μέλος της αντιπολίτευσης, οι αποφάσεις δεν τύγχαναν του ελέγχου, που ο νομοθέτης ορίζει, βάσει της δημόσιας φύσης των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής".

Επισυνάπτουμε την προηγούμενη παράγραφο για να γίνει καταννοητό, το τι ακριβώς γράψαμε και τον τρόπο που αυτά τεκμαίρονται.

Επιστρέφοντας στην σημερινή συνεδρίαση, δυστυχώς, δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά και το ρεπορτάζ του Aegina Portal επιβεβαιώθηκε πλήρως (ενώ προστέθηκαν και νέα στοιχεία) καθώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της Οικονομικής Επιτροπής (που μπορείτε να δείτε μετά το 49ο λεπτό στο video) και σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που γίνονταν οι συνεδριάσεις  ( μέσω τηλεφώνου) για κωδικούς που "έμπαιναν και έβγαιναν" και άλλα.

Ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός κατήγγειλε τον τρόπο της συμμετοχής των κυρίων Ζορμπά και Σκαλτσιώτη στην προηγούμενη διοίκηση (αποφάσεις μέσω τηλεφώνου). Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης μίλησε για κωδικούς που "έμπαιναν και έβγαιναν" και ο κ. Φίλιππος Τζίτζης αισθάνθηκε δικαιωμένος καθώς για δύο χρόνια μιλούσε (όπως είπε) για τηλεφωνικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Να επισημάνουμε, ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να γίνεται βάσει ενός κανονισμού, που περιλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις. Το σχέδιο του κανονισμού όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην ΕΕΤΑΑ μπορείτε να δείτε εδώ. (όπως είχαμε σημειώσει λίγες ημέρες πριν ότι από 19/07/2018, άρθρα του έχουν αντικατασταθεί από τον 4555/2018).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png