Διά περιφοράς η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου η ψηφοφορία μέσω email.


Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει διά περιφοράς και η ψηφοφορία μέσω email. Σύμφωνα με τη πρόσκληση η λήψη απόφασης θα γίνει δια περιφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Π.Ν.Π. 11-3-2020/2020, που το Aegina Portal είχε παρουσιάσει χθες

Στον αντίποδα της δια περιφοράς λήψης απόφασης, η λύση της τηλεδιάσκεψης παρέχει την δυνατότητα πραγματικής αμφίδρομης επικοινωνίας. Να σημειώσουμε ότι λόγω των συνθηκών, στις 13 Μαρτίου έγινε ΦΕΚ Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, (Φ.Ε.Κ. Β’ 850/13.3.2020) και αντικαταστάθηκε ΚΥΑ του 2005 με αντικείμενο τη "Συνεδρίαση συλλογικών οργάνων με τηλεδιάσκεψη".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Στη ΚΥΑ παρέχονται πληροφορίες για έννοια της τηλεδιάσκεψης, τον τρόπο της διεξαγωγής της, την τηλεδιάσκεψη μέσω e:Presence.gov.gr και τα άρθρα του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Η λύση της τηλεδιάσκεψης δίνει πραγματικές δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των αιρετών που συμμετέχουν στο όργανο, στην προκειμένη περίπτωση στην επιτροπή, χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία.

Μένει να δούμε αν μια τέτοια λύση θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως και στις δύο περίπτώσεις δεν αναφέρεται η δυνατότητα δημοσιογραφικής κάλυψης για την ενημέρωση των πολιτών. Ενδεχομένως αυτή να γίνει μέσα από τα πρακτικά ή τις δηλώσεις των μελών του οργάνου.

Η πρόσκληση για την Οικονομική Επιτροπή είναι η ακόλουθη:

"Σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθώς τυχόν καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στα συμφέροντα του Δήμου μας).
Λόγω της λήψης έκτακτων μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού COVID-19 και σύμφωνα και με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 5/Α΄/11-03-2020), η λήψη απόφασης για το κατωτέρω θέμα θα γίνει δια περιφοράς (κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010).
Για το θέμα σας αποστέλλετε ηλεκτρονικά, από τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικό ενημερωτικό υλικό και παρακαλείσθε μέχρι και την Τετάρτη 18 – Μαρτίου – 2020, και ώρα 10:00΄ π.μ να ενημερώσετε ηλεκτρονικά (e-mail) τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Σκαφιδά Χρήστο στο τηλ. 2297320036 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τη θέση σας επί του κάθε θέματος (π. χ. υπέρ, κατά, λευκό).Τα μέλη τα οποία δε διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τη γραμματεία της Οικονομικής. Επιτροπής
1. ΘΕΜΑ. Εγκριση δαπάνης για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για το έτος 2020 και σύμφωνα με τη παρ.1 του άρθρου. 3 Ν. 4623/2019. (Σχετική η υπ. Αριθμ. 37/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).".