Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 22 Μαΐου 2020.

 
Με ενδιαφέροντα θέματα και ερωτήσεις εκτός ημερησίας διάταξης, ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Video 1



 
Επιγραμματικά κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν και μπορείτε να τα δείτε στο video της τηλεδιάσκεψης.
 
Προς δημοπράτηση η μελέτες για το κλειστό γυμναστήριο.
Σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι συντάσσονται οι όροι.
 
Ερωτήσεις για τις εργασίες σε δεξαμενή στην Κυψέλη, που παραμένει για 40 χρόνια αχρησιμοποίητη, καθώς έχει κριθεί ακατάλληλη, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής.
Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ρώτησε εάν έχουν ενεργοποιηθεί γεωτρήσεις που είναι ακατάλληλες για την υγεία των κατοίκων της Αίγινας. Αντίστοιχη ερώτηση έκανε και ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός, που ρώτησε εάν έχει ενεργοποιηθεί γεώτρηση στην Κυψέλη η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη πριν 30-40 χρόνια. Επίσης, ρώτησε εάν σε αυτή την δημοτική γεώτρηση γίνονται εργασίες. Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι γίνονται εργασίες προκειμένου να γίνει δειγματοληψία.
 
Άγονη η διαδικασία απευθείας ανάθεσης για την 12μηνη μεταφορά νερού.
Ο πρόεδρος ς κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι και η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την δωδεκάμηνη μεταφορά νερού κατέστη άγονη. Σε ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη (αντίστοιχες ερωτήσεις έκαναν οι κύριοι Σκαλτσιώτης και Τζίτζης) για το ποιο προβλέπεται να είναι το "επόμενο βήμα", ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι η διαδικασία θα πάει σε απευθείας ανάθεση με αλλαγή των όρων, αλλά χωρίς να αλλάξει η τιμή. "Από εδώ και πέρα δίνεται η δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει σε διαδικασίες πιο ευέλικτες και πιο σύντομες για να μπορέσει να προμηθευτεί νερό".
 
Για το ίδιο θέμα σε ερώτηση του Aegina Portal για το ποιες είναι αυτές ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι εξετάζεται από τη μελετήτρια, αλλά και από την νομική υπηρεσία του δήμου, καθώς και τις οικονομικές υπηρεσίες. "Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία αναζήτηση και σε μία συζήτηση, πως μπορούμε να προσεγγίσουμε και να λυθεί το θέμα. Όταν εννοώ και λέω πιο ευέλικτους όρους, εννοώ αυτούς τους όρους που μπορεί κάποιον ενδιαφερόμενο να τον δέσμευαν και να τον υποχρέωναν σε κάτι που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί".  
 
Για τις παραλίες.
Από τον δήμο της Αίγινας θα βρουν σε δημοπρασία οι παραλίες Λουτρά Ζουβάλας και η Αιγινήτισσα. Ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου κ. Θανάσης Λορέτζος έκανε μία επισκόπηση των όσων ισχύουν για τις παραλίες της Αίγινας και τις δημοπρατήσεις, μέσω του δήμου ή μέσω της διαδικασία της Κτηματικής, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής.
 
Ερώτηση για την μελέτη που αφορά την παραχώρηση επιπλέον χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα.
Το Aegina Portal ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, για την παραχώρηση του χώρου στις επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος που ανοίγουν από τις 25 Μαΐου, καθώς σήμερα Παρασκευή ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής και τα χρονικά περιθώρια πιέζουν.
 
Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι για αυτό το θέμα έχει γίνει μία σύσκεψη με τον ίδιο, την τεχνική υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών: "Δεν σας κρύβω ότι επεξεργαζόμαστε κάποια στοιχεία για να εκπονήσουμε μία μελέτη, με το επιχείρημα, το όπλο, ότι μπορούμε με απόφαση Ποιότητας Ζωής να ορίσουμε πεζόδρομο είτε με εικοσιτετράωρη βάση, είτε με κάποιο ωράριο λειτουργίας. Αυτό λοιπόν το επεξεργαζόμαστε, θα μιλήσουμε και με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής, να δούμε τα πιθανά σενάρια προς το συμφέρον και του δημότη και του πεζού, δηλαδή να μην γίνει καταστρατήγηση αυτής της ευχέρειας, αλλά και τα μαγαζιά να μπορούν εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία της επεξεργασίας των στοιχείων και να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png