Την παραχώρηση δύο δωματίων σε άστεγο ζευγάρι υπερηλίκων, αποφάσισε η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτημάτων.

 
 
Την κοινωνική του ευαισθησία έδειξε ο δήμος της Αίγινας με απόφασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κληροδοτημάτων, που έγινε δια περιφοράς στις 12 Νοεμβρίου. Ο δήμος του νησιού εκτός από τις δομές του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία και συνεχίζει να αναπτύσσει, θα πρέπει να προγραμματίσει και την λειτουργία μίας ευέλικτης δομής που να καλύπτει επείγουσες ανάγκες διαμονής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το όνομα του κληροδοτήματος, σε κτήριο του οποίου δύο μικρά δωμάτια θα στεγάσουν το ζευγάρι των άστεγων υπερηλίκων θα παραληφθεί, όπως και η διεύθυνση του ακινήτου, καθώς μετά την απόφαση της επιτροπής αποτελεί διεύθυνση κατοικίας.
 
Σύμφωνα με τα πρακτικά της δια περιφοράς συνεδρίασης ο κ. πρόεδρος κ. Γιάννης Ζορμπάς εισηγούμενος το θέμα στα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής είπε τα εξής: "Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι στο χώρο της παραλίας --------- και εντός μιας μικρής πρόχειρης ιδιοκατασκευής, διέμενε ένα ζευγάρι υπερηλίκων. Μέχρι τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και για διάστημα δύο περίπου ετών διέμεναν σε ένα δωμάτιο που τους είχε παραχωρηθεί.
 
Είναι ευνόητο ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι άθλιες και απαράδεκτες. Όμως, παρόλα αυτά, προσπαθούν να διατηρήσουν το χώρο τους όσο το δυνατόν πιο καθαρό και αξιοπρεπή.
 
Στην ιδιοκτησία του κληροδοτήματος ---------- ανήκει, μεταξύ άλλων, το ακίνητο που βρίσκεται επί της ------------------  του συγκεκριμένου ακινήτου, υπάρχουν διαθέσιμα δύο μικρά δωμάτια.
Λαμβάνοντας υπόψη:
 
α) Το γεγονός ότι ο σκοπός του Κληροδοτήματος οποίος είναι η οικονομική ενίσχυση φοιτητών Ιατρικής που θα φροντίζουν την Αίγινα, εκτελείται κανονικά εφόσον τα λοιπά ακίνητα είναι μισθωμένα,
β) το γεγονός ότι λόγω του κορωνοϊού covid-19 και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί η ζήτηση για μίσθωση ακινήτων έχει μειωθεί σημαντικά,
γ) το γεγονός ότι το ήμισυ του διαμερίσματος του ------------- είναι μισθωμένο και συνεπώς είναι δύσκολη η εξεύρεση ενδιαφερομένων για τη μίσθωση του υπολοίπου,
δ) την επικείμενη χειμερινή περίοδο κατά την οποία θα ενταθούν τα προβλήματα διαβίωσης των προαναφερομένων υπερηλίκων και
ε) το γεγονός ότι ύψιστο καθήκον όλων μας είναι η παροχή κάθε μορφής βοήθεια σε ανήμπορους συνανθρώπους μας.
 
Ο κ. Ζορμπάς εισηγήθηκε την παραχώρηση των δύο μικρών δωματίων που βρίσκονται στον --------- του ακινήτου ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος ---------------------- επί της οδού ---------------  στην πόλη της Αίγινας, στο ζευγάρι των άστεγων υπερηλίκων που από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού διαμένουν σε μία μικρή πρόχειρη ιδιοκατασκευή στην παραλία ---------- κάτω από άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες. Η παραχώρηση θα έχει χρονική διάρκεια ενός έτους.
 
Η Διαχειριστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψιν την εισήγηση του προέδρου της και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία επί των δεκαπέντε παριστάμενων μελών της, με δέκα ψήφους υπέρ, τέσσερις ψήφους κατά και μία ψήφο παρών την παραχώρηση των δύο μικρών δωματίων που βρίσκονται στον ----------- του ακινήτου ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος -------- επί της οδού -------------- στην πόλη της Αίγινας, στο ζευγάρι των άστεγων υπερηλίκων που από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού διαμένουν σε μία μικρή πρόχειρη ιδιοκατασκευή στην παραλία ----------- κάτω από άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες. Η παραχώρηση θα έχει χρονική διάρκεια ενός έτους.
 
Υπέρ ψήφισαν οι : 1. Ζορμπάς Ιωάννης – Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής, 2. Πτερούδης Νικόλαος, 3. Γκαρής Μάριος,, 4. Σαλπέα – Στάθη Αικατερίνη 5. Μαρμαρινός Παναγιώτης, 6. Γαλάνης Γρηγόριος, 7. Λαμπαδάριος Στυλιανός, 8. Μεθενίτης Παντελεήμων, 9. Ντελής Αντώνιος, 10. Ηλίας Παναγιώτης.
 
Κατά ψήφισαν οι: 1. Σκαλτσιώτης Γεώργιος, 2. Μούρτζης Αντώνιος, 3. Καραγιάννης Δημήτριος 4. Θεριανός Στυλιανός επειδή θεωρούν ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη διαμονή τους και προτείνουν να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος για να στεγαστούν καθώς είναι σύμφωνοι με τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου.
 
Παρών ψήφισε η Κουκούλη Μαρία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png