Κατακυρώθηκε ένας ακόμη διαγωνισμός για τις παιδικές χαρές. Η έντονη κριτική του κ. Γιώργου Μούρτζη και η δράση του κ. Στέλιου Θεριανού.


Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 1 Μαρτίου εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό και κατακυρώθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αδρανών υλικών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών προϋπολογισμού 60.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Υπενθυμίζεται ότι για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών το νησιού "έτρεξαν" τρεις διαγωνισμοί, δύο εκ των οποίων, το προηγούμενο διάστημα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η προμήθεια του εξοπλισμού, που παραμένει στον προμηθευτή μέχρι να γίνει η αναβάθμιση και να διαμορφωθούν κατάλληλα οι χώροι που θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός, έγινε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, του οποίου η ένταξη του έργου με το ποσό τον 215.000 ευρώ είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018 και η διακήρυξη τον Οκτώβριο του 2019.

Ακολούθησαν σχετικές μελέτες από τις οποίες η μία αφορούσε τις εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου και η δεύτερη την προμήθεια αδρανών και άλλων υλικών. Η έγκριση των δύο μελετών, μαζί με την σύνταξη των όρων διακήρυξης για τη διενέργεια του απαιτούμενων διαγωνισμών "πέρασε" από την Οικονομική Επιτροπή της 10ης Νοεμβρίου και στις 23 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκαν οι διακηρύξεις των δύο διαγωνισμών. Το πρακτικό αυτού του δεύτερου διαγωνισμού, για την προμήθεια αδρανών υλικών και η κατακύρωσή του έγινε στην συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2021.

Για μεγάλη καθυστέρηση και κίνδυνο στην ασφάλεια των παιδιών κατηγόρησε την διοίκηση ο κ. Γιώργος Μούρτζης.

Πρόκειται για ένα έργο που αποκτά κορυφαία αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά από μία μεγάλη περίοδο πανδημίας τα παιδιά και οι γονείς τους, θα έχουν μεγάλη ανάγκη τέτοιους χώρους. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης κατηγόρησε την διοίκηση για μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του έργου, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι πολλά μικρά παιδιά μπαίνουν στις κλειστές παιδικές χαρές και παίζοντας με τα κατεστραμμένα - σκουριασμένα παιχνίδια που εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί βάζουν την ασφάλειά τους σε κίνδυνο. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: "Είναι τέτοιο το πρόγραμμα που μακάρι να το είχαμε κάνει χθες" (σ.σ. να απομακρυνθούν τα παλιά παιχνίδια).

Η δράση του κυρίου Στέλιου Θεριανού στο Ακρογιάλι.

Στον αντίποδα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός προχώρησε σε μία δράση στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή "Ακρογιάλι", βάφοντας και καλλωπίζοντας την παιδική χαρά που βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου. Στη δράση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η απομάκρυνση του παλιού εξοπλισμού από τις παιδικές χαρές λέει ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η απομάκρυνση του παλιού εξοπλισμού από τις παιδικές χαρές θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png