Την κατασκευή χωνευτηρίου στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Σε δια περιφοράς συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αποφάσισε την κατασκευή χώρου τοποθέτησης οστών (χωνευτηρίου) ανακομιζόμενων νεκρών στο Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με το έγραφο της απόφασης 1/2021, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς λαμβάνοντας υπόψιν:

1)Τον Κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου Αίγινας.
2)Τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Α5/1210/1978 Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εσωτερικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών περί κοιμητηρίων (ΦΕΚ 424/τ. Β’/10-05-1978).
3)Την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη Δημητρίου, ως Προέδρου της Επιτροπής Κοιμητηρίων του Δήμου Αίγινας
4)Τη διενέργεια πολλών συζητήσεων επί του θέματος, την υποβολή αιτημάτων από τα γραφεία τελετών, τις διαπιστώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημητρίου Καραγιάννη, τις επισημάνσεις του Προέδρου της Κοινότητας Αίγινας, τις εκκλήσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας Καθαριότητας που δραστηριοποιούνται στο Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, τις απόψεις του Προϊσταμένου και του Διοικητικού υπαλλήλου οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την λειτουργία των κοιμητηρίων.

Εισηγήθηκε:

Tην κατασκευή χώρου τοποθέτησης οστών ανακομιζόμενων νεκρών "χωνευτήριο" στο Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης της Κοινότητας Αίγινας. Το χωνευτήριο, ανάλογα με την περίπτωση, έχει διαστάσεις 1,10m x 1,10m και γενικό βάθος 2,10m, με συνολικό καθαρό όγκο 3m. Η κατασκευή του γίνεται, όπως απαιτείται, από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25, αποτελούμενη από πλάκα οροφής διαστάσεων 1,25 x 1,25m και πάχους 10 εκατοστών και οπλίζεται με Φ8/20. Για την πλήρωση του προβλέπεται η κατασκευή ανοίγματος επί της οροφής που καλύπτεται από μεταλλική ανοιγόμενη θυρίδα διαστάσεων 0,50 x 0,50m και κλείνει με λουκέτο με πρόβλεψη δεύτερης μεταλλικής πλάκας έδρασης. Οι απαιτούμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το τακτικό και έκτακτο προσωπικό του Δήμου Αίγινας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας, κ. Κασιμάκης Παναγιώτης εξέφρασε θετική άποψη.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του προέδρου αυτής και τα παραπάνω, τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 "Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων"
(ΦΕΚ 114/Α’/8-6-2006), τις διατάξεις του Ν.3852/2010.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία με έξι ψήφους υπέρ, επί επτά παρόντων μελών, την κατασκευή χώρου τοποθέτησης οστών ανακομιζόμενων νεκρών στο Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όπως αυτή περιγράφεται στην εισήγηση του Δημάρχου.

Ο κ. Μούρτζης Γεώργιος, Δημ. Σύμβουλος - τακτικό μέλος της ΕΠΖ, δήλωσε αποχή προβάλλοντας ότι ‘’το θέμα είναι σοβαρό και έχει σχέση με τα κοιμητήρια, καθώς η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΖ είναι μετέωρη διότι δεν έχουν επισυναφθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις της Επιτροπής Κοιμητηρίων και της Κοινότητας Αίγινας και ζήτησε επανάληψη της διαδικασίας’’.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντα τα μέλη:

1. Ζορμπάς Ιωάννης, Δήμαρχος – Πρόεδρος της ΕΠΖ
2. Λεούσης Νεκτάριος, Δημ. Σύμβουλος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ
3. Πτερούδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ
4. Καραγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ
5. Γκαρής Μάριος, Δημ. Σύμβουλος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ
6. Τζίτζης Φίλιππος, Δημ. Σύμβουλος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ
7. Μούρτζης Γεώργιος, Δημ. Σύμβουλος – τακτικό μέλος της ΕΠΖ

H Επιτροπή είχε πλήρη απαρτία αφού ήταν παρόντα και τα επτά μέλη της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png