Θετική εξέλιξη για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Τι ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

img_20210622_100640-poleodomiko.jpg

Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη σχετικά με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορπάς, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Ζορμπάς είπε τα ακόλουθα: "Την Πέμπτη είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας με τον υφυπουργό κ. Ταγαρά. Το ευχάριστο και το καλό στο νέο που ανακοινώνεται, είναι ότι ο Δήμος μας θα μετέχει, αρχικά, με άλλους 16 Δήμους, το σύνολο είναι 17, για την εκπόνηση των  Πολεοδομικών Χωρικών Σχεδίων. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι μία σπουδαία είδηση, ο δήμος της Αίγινας είναι σε προτεραιοποίηση, στα σχέδια της Κυβέρνησης όσον αφορά τον πολεοδομικό σχεδιασμό και αναμένουμε στη συνέχεια τις περαιτέρω διαδικασίες, για να δούμε κι εμείς το πως θα εξελιχθεί και πως θα συμμετέχουμε. 
 
Την ανακοίνωση σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης: "Είναι ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη. Στην Επιτροπή Σχεδιασμού των Μεγάλων Έργων αποτελούσε την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα. Οπότε το γεγονός ότι πρόκειται το υπουργείο να συμπεριλάβει τον Δήμο της Αίγινας, στην πρώτη "φουρνιά" ας το πούμε, αναθέσεων,  κρίνεται ιδιαίτερα θετικό. Ελπίσω να έχει γρήγορη εξέλιξη και να έχει και η συμμετοχή και του Δήμο της Αίγινας στη διαμόρφωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου".
 
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας είχε αποφασίσει ομόφωνα στις 7 Ιουλίου 2020 για την υποβολή αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής του Δήμου μας στο Πρόγραμμα "Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας".

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα ΤΠΣ συνιστούν το 1ο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού της Χώρας, και το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης κάθε Δημοτικής Ενότητας. Σκοπός του Προγράμματος είναι η ταχεία ολοκλήρωση των ΤΠΣ για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων της Χώρας ούτως ώστε μέσω αυτών να θεσμοθετηθούν σχέδια χρήσεων γης για όλη την ελληνική επικράτεια.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή/και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων και η αποπληρωμή του θα γίνει από το ΥΠΕΝ (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Συνεπώς, οι δήμοι δεν θα έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png