Κατακυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ο ανάδοχος του έργου για τον ηλεκτροφωτισμό τεχνολογίας led σε δρόμους της Αίγινας, ύψους 701.676 ευρώ.

20230412-135956-fotistikia.jpg

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία του έργου "Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών νήσου Αίγινας - Ηλεκτροφωτισμός", που αφορά το Υποέργο 2, δηλαδή τον ηλεκτροφωτισμό (η διακήρυξη του έργου είχε δημοσιευθεί στις 5 Μαΐου 2023)

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023, με ομόφωνη απόφαση κατακυρώθηκε το από 27-09-2023 2ο πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης για τον διαγωνισμό επιλογής αναδόχου και αναδείχθηκε ο οριστικός μειοδότης και η οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος του ανοιχτού ηλεκτρονικού προμήθειας στον οικονομικό φορέα, ο οποίος κατέθεσε όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης και προσέφερε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, ποσού 565.868 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%),  συνολικού ποσού συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 701.676,32 ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το έργο που αποτελείται από δύο υποέργα, που υπάγονται στην ίδια χρηματοδότηση, του ποσού 2.350.000 ευρώ με το ΦΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το έργο με τίτλο: "Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών οδών Νήσου Αίγινας", συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2023.
 
Επιγραμματικά, το Υποέργο 2 για το οποίο συζήτησε σε αυτό το θέμα η Οικονομική Επιτροπή αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) σε οδούς του Δήμου Αίγινας και συγκεκριμένα το αντικείμενο αφορά:

• Την αποξήλωση μέρους των παλαιών φωτιστικών και βραχιόνων επί στήλων ΔΕΔΔΗΕ, την ασφαλή απομάκρυνση τους, τη μεταφορά και αποθήκευση τους σε χώρο που θα υποδείξει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
• Την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led, με τους αντίστοιχους ιστούς και βραχίονες.
• Την προμήθεια και τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου Led για απ ευθείας τοποθέτηση σε φωτιστικά επί στήλων ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή, η πλειοψηφία των φωτιστικών του οδικού δικτύου του Δήμου, αποτελείται από φωτιστικά τύπου «καπελάκι» με λαμπτήρα φθορισμού (CFL) των 23 Watt ή αντίστοιχο. Τα φωτιστικά αυτά, λόγω της φύσης τους, έχουν μηδενικό βαθμό αδιαβροχοποίησης, πολύ χαμηλή μηχανική αντοχή, παρουσιάζουν αυξημένη διάβρωση λόγω της έκθεσης τους στο παραθαλάσσιο περιβάλλον της νήσου και πολύ χαμηλή φωτεινή απόδοση λόγω της χαμηλής ισχύος, της παλαιότητας και
της μικρής απόδοσης των εγκατεστημένων λαμπτήρων. 
 
Στόχοι του έργου είναι:

1. Ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την ανεπάρκεια φωτισμού.
2. Επίτευξη των ενδεδειγμένων, από τους κανονισμούς της Ε.Ε., επιπέδων φωτισμού.
3. Εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών κατά τις βραδινές ώρες.
4. Ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης.
5. Μείωση του φαινομένου της φωτορύπανσης.
6. Αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
 
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις πληροφορίες για τα δύο υποέργα με τίτλο:  "Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών νήσου Αίγινας - Ηλεκτροφωτισμός", στα σχετικά δημοσιεύματα του Aegina Portal, τα οποία περιέχουν και τα links προς των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής:
 
 
 

Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό της Αίγινας, προϋπολογισμού 704.999 ευρώ. Σε ποιες περιοχές θα γίνει το έργο. 8 Μαΐου 2023.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png