Συστάθηκε η Επιτροπή για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024, του Δήμου Αίγινας. Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Μπήτρος.

DSC_0024-festival-theatrou.JPG

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου 2024, με θέμα τη σύσταση επιτροπής για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς εισηγήθηκε την σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», η οποία θα επικουρεί το Δήμο Αίγινας, θα υπάγεται στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου και
θα συμβάλει στο σχεδιασμό, τη μέριμνα της οργάνωσης και της υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Σκοπός:

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με φορείς, συλλόγους, σωματεία και θεατρικούς θιάσους με σκοπό την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου μέσω υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στον Δήμο Αίγινας.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου κατά την δεκατριετή υλοποίησή του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την οργάνωσή του, αλλά και ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας με την αθρόα συμμετοχή τους, αγκάλιασαν το γεγονός αποδεικνύοντας ότι το θέατρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αρμοδιότητες:

Η οργανωτική Επιτροπή:

  • Αξιολογεί και εγκρίνει τις αιτήσεις συμμετοχής θεατρικών θιάσων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ.
  • Σχεδιάζει το λειτουργικό πλαίσιο του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας.
  • Συντονίζει τις ενέργειες βέλτιστης υλοποίησης του Φεστιβάλ.
  • Εποπτεύει την καλή τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής των θεατρικών θιάσων.
Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με 18 υπέρ έναντι 1 κατά, επί 19 ψηφισάντων μελών, τη σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», έτους 2024, αποτελούμενης από τα παρακάτω μέλη.

1. Μπήτρος Γεώργιος (Πρόεδρος)
2. Πρωτονοταρίου Σοφία
3. Θεοδωράκου Μαρία
4. Λαβούτα Άρτεμις
5. Τρικοπούλου Ελένη (Νένα)
6. Στουραΐτη Αγγελική
7. Μπήτρου Νεκταρία
8. Γκαρή Σταυρούλα
9. Πάσχα Στέλλα

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ, ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος, αναφέροντας τα εξής: «Επειδή η εισήγηση του Δημάρχου για Επιτροπή Θεατρικού Φεστιβάλ αγνοεί την υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου για πολιτιστική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιουργεί επιτροπή που θα μπορούσε να αποτελέσει επιμέρους ομάδα εργασίας, η θέση μου στην ψηφοφορία είναι όχι».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png