Στα 108 ευρώ, το ειδικό πρόστιμο εξόδων μεταφοράς και αποθήκευσης αντικειμένων, που απομακρύνονται από αυθαίρετη κατάληψη σε κοινοχρήστους χώρους.

20240604_201617.jpg
108 ευρώ, δηλαδή ποσό ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου ανά τετραγωνικό μέτρο ποσού, που καθορίστηκε με την 188/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίσθηκε το ειδικό πρόστιμο εξόδων μεταφοράς και αποθήκευσης των αντικειμένων που απομακρύνονται από αυθαίρετη κατάληψη σε κοινοχρήστους χώρους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιτροπή στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2024. Παρών ψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πούντος Φώτιος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αίγινας και η Υπηρεσία Καθαριότητας, έχει ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να απομακρυνθούν από το πεζοδρόμια, αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί εκεί για διάφορους λόγους και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών και γενικά της κυκλοφορίας.

Για το ζήτημα αυτό, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 28 Μαΐου, έχουν απομακρυνθεί τέτοιου είδους αντικείμενα από περιοχές όπως η παραλία, της Αύρας, του παλαιού ΟΤΕ, στην Παλαιάς Χώρας, Ιουλίας Κάτσα κτλ. "Είναι πολλά τα σημεία. Το κάνουμε με έγγραφες ειδοποιήσεις προς αυτούς που έχουν τοποθετήσει τέτοια αντικείμενα και πολλοί, ήδη, τα έχουν απομακρύνει, κάποια άλλα, που δεν τα έχουν απομακρύνει, εμείς με ένα συνεργείο προβαίνουμε στην απομάκρυνση", είπε ο κ. Ζορμπάς. 

Σε ερώτηση εάν ο Δήμος προτίθεται να τοποθετήσει κολωνάκια σε σημεία που είναι αναγκαία η ύπαρξή τους, μετά την αφαίρεση αυτών των αντικειμένων, ο κ. Ζορμπάς είπε: "Πολλές φορές και στην Τεχνική Υπηρεσία, κατατίθενται αιτήματα πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να εισέλθουν στην είσοδο του σπιτιού τους, έτσι λοιπόν θέλουμε, πέρα από την στάθμευση σε δίκυκλα και σε αυτοκίνητα, τουλάχιστον να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη είσοδο ή ακόμη - πολλές φορές- την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, όπως στην Στρατηγού Πετρίτη. Συνεπώς, η διοίκηση προσπαθεί να λάβει μέτρα ώστε να προβλέψει, να εξασφαλίσει μία τάξη, προς όφελος των πεζών, προς όφελος των κατοίκων, προς όφελος των επισκεπτών. Είναι πράγματα τα οποία τα βλέπουμε στην πόλη μας αρκετά χρόνια και θέλω να πιστεύω ότι με έναν τρόπο προοδευτικό θα επιλυθούν αρκετά προβλήματα".

Επιστρέφοντας στην συνεδρίαση της  4 Απριλίου 2024, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, η απόφαση για την επιβολή προστίμου εξόδου μεταφοράς και αποθήκευσης αφορά και την παραπάνω περίπτωση, δηλαδή και την απομάκρυνση αντικειμένων από μη παραχωρούμενο χώρο

Κατά συνέπεια, ένας ιδιώτης που έχει τοποθετήσει μία ζαρντινιέρα στο οδόστρωμα, αρχικά θα λάβει έγγραφη ειδοποίηση και αν δεν την απομακρύνει, τότε ένα συνεργείο του Δήμου θα την μεταφέρει και θα την αποθηκεύσει σε χώρο του Δήμου Αίγινας. Το κόστος που θα πληρώσει ο πολίτης είναι 108 ευρώ και χαρακτηρίζεται ως πρόστιμο εξόδων μεταφοράς και αποθήκευσης. Όμως αυτό δεν τον απαλλάσσει από το πρόστιμο της ίδιας της παράβασης, που είναι διαφορετικό. 

Το ίδιο ισχύει και για τον παραχωρούμενο χώρο, που μπορεί να αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και γενικά όλα τα καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη στους παραχωρούμενος χώρους, έχει ξεκινήσει η διαγράμμισή τους με κίτρινο χρώμα.

Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Σίλας Αλεξίου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png