Στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, ξεκίνησε το πρωί η συνεδρίαση της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος "Αττική 2021 – 2027".

20240613_103602.jpg
Στην Αίγινα και κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες της συνεδρίασης της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Αττική 2021 – 2027». 


Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος «Αττική 2021 – 2027» και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Παρακολούθησης, το απόγευμα στις 16:30, θα ακολουθήσει εκδήλωση για την Πολιτική Συνοχή, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Barbara Kauffmann και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Carsten Rasmussen.

20240613_102114.jpg
Στο εισαγωγικό μέρος της συνεδρίασης μίλησε ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς και παρουσιάστηκε video με τον χαιρετισμό της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη. Άλλωστε η αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ "Αττική 2014-2020", ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν χάρη στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών πόρων.. 

Την έναρξη της συνεδρίασης παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, μέλη της Περιφερειακής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

20240613_101557.jpg
«Τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αφήνουν καθημερινά το αποτύπωμά τους στην Αττική και τους πολίτες. Είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες και παραδίδονται σε αυτούς» δήλωσε ο Κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Στα χέρια μας έχουμε ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 1,6 δις ευρώ, για να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αλλάξουν για πάντα την ποιότητα της ζωής στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Η βούλησή μας είναι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα, ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να υπηρετήσουμε το στόχο μας για μια Αττική βιώσιμη, πράσινη, παραγωγική, μέσα από μεγάλα έργα υποδομής, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και στις 66 γειτονιές της».

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε, επίσης, ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης «πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στην Αίγινα, και μάλιστα σε ένα ιστορικό τοπόσημο, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ ‘Αττική 2014-2020’ – ένα από τα 11.529 έργα, που υλοποιήθηκε χάρη στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών πόρων».


Η ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης είναι η ακόλουθη:

Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης
Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης
Εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πορεία Υλοποίησης του Προγράμματος «Αττική» 2021-2027 και Πρόοδος
Ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Αττική» 2014-2020
Δημήτριος Δρόσης
Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Αττική»
Ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων - Έγκριση της
μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων
Άγγελος Σπηλιώτης
Προϊστάμενος Μονάδας Α ́ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Αττική»

Ενημέρωση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις
Βασιλική Αμέντα
Στέλεχος Μονάδας Α ́ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Αττική»
Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης του Προγράμματος
Άγγελος Σπηλιώτης
Προϊστάμενος Μονάδας Α ́ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Αττική»
Ενημέρωση για θέματα Επικοινωνίας και Προβολής
Γιάννα Κρόκου
Στέλεχος Μονάδας Α ́ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Αττική»
Συζήτηση - Παρεμβάσεις

Τέλος, σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα ότι: Πάνω από 300 έργα συνολικού προϋπολογισμού 440.582.434 ευρώ χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027, «συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του λεκανοπεδίου καθώς γίνονται για τους πολίτες και παραδίδονται σε αυτούς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη σημερινή συνεδρίαση της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης της προόδου του Προγράμματος, που πραγματοποιείται στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο χρηματοδότηση άνω του 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένη κατά 54% σε σχέση με την παρελθούσα (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά και δίνοντας προτεραιότητα:

•⁠ ⁠στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας,
•⁠ ⁠στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή,
•⁠ ⁠στην παραγωγικότητα και την αλληλεγγύη,
•⁠ ⁠στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png