Η Δημοτική Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό, για έναν ελαστικοφόρο εκσκαφέα και ένα ελαστικοφόρο φορτωτή με πρόσθετο εξοπλισμό, προϋπολογισμού 385.000 ευρώ με τον ΦΠΑ.

20240709_133122.jpg

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, στις 9 Ιουλίου 2024, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση του 4ου πρακτικού, του ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δήμου Αίγινας και αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο διαγωνισμός αφορούσε στην προμήθεια μηχανημάτων έργου και συγκεκριμένα στη προμήθεια ενός ελαστικοφόρου εκσκαφέα, καταλλήλου για γενικές εκσκαφές, φόρτωση υλικών, συντήρηση και καθαρισμό καναλιών, ρεμάτων, λάκκων κτλ και ενός ισχυρού ελαστικοφόρου φορτωτή πλάγιας ολίσθησης, με πρόσθετο εξοπλισμό έναν τροχό διάνοιξης αυλάκων και μια υδραυλική φρέζα απόξεσης ασφάλτου.

Ο πρόσθετος εξοπλισμός θα είναι απόλυτα συμβατός με τον ελαστικοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας, ιδιαίτερα έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Daniel”, κρίνεται απολύτως αναγκαία και επείγουσα τα υπό προμήθεια μηχανήματα και ο συνοδευτικός εξοπλισμός, θα είναι καινούργια, και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για λειτουργία και κυκλοφορία.

Στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνεται, η εκπαίδευση και υποστήριξη, από την οριστική παραλαβή των οχημάτων, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.

Η συνολική δαπάνη για την προμήθεια είχε προϋπολογιστεί ενδεικτικά στο συνολικό ποσό των τριακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ (385.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Η δημοπράτηση της προμήθειας έγινε με τη διαδικασία του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΕΣΗ∆ΗΣ.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί 7 ψηφισμάτων μελών.

Που θα χρησιμοποιήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας αυτόν τον εξοπλισμό:

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, οι ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας, ιδιαίτερα έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Daniel”, κρίνεται απολύτως αναγκαία και επείγουσα η προμήθεια ενός  ελαστικοφόρου εκσκαφέα με τον οποίο θα καταστεί εφικτή η απομάκρυνση φερτών υλικών από κανάλια, ρέματα, ακτές, λεκάνες απορροής ομβρίων υδάτων, η αποκατάσταση λάκκων και σπηλαιώσεων συνέπεια της κακοκαιρίας, ο καθαρισμός υγειονομικού ενδιαφέροντος κοινόχρηστων χώρων και η απομάκρυνση προϊόντων κλαδέματος όπως ξερά εύφλεκτα κλαδιά και θάμνοι κατά τους θερινούς μήνες.

Εξίσου αναγκαία κρίνεται η προμήθεια ενός ελαστικοφόρου φορτωτή πλάγιας ολίσθησης για την μεταφορά, προώθηση και φόρτωση οικοδομικών υλικών, φερτών υλικών, μπαζών, απορριμάτων, καθαρισμό υγειονομικού ενδιαφέροντος κοινόχρηστων χώρων κτλ, και για την εκτέλεση έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας.

Ο τροχός διάνοιξης αυλάκων θα χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή νέων παροχών ύδρευσης αλλά και σε κάθε άλλη κατασκευή που απαιτούνται υπόγεια δίκτυα σε μεγάλο μήκος, αποφεύγοντας έτσι ανθυγιεινές χειρονακτικές λύσεις όπως πχ σκάψιμο / σπάσιμο μπετού κτλ με ηλεκτρικά ή πνευματικά κρουστικά εργαλεία. Επιπλέον, η χρήση τροχού
διαταράσσει λιγότερο σε σχέση με τα κρουστικά εργαλεία την δομή της κατασκευής του υποστρώματος (τσιμέντο, άσφαλτος) και διευκολύνει την αποκατάσταση του σκάμματος, καθώς διασφαλίζει αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση της τομής.

Ο ελαστικοφόρος φορτωτής πλάγιας ολίσθησης αναμένεται να βοηθήσει, τέλος, στην απομάκρυνση των προϊόντων
εκσκαφής από την διάνοιξη αυλάκων και στην επανατοποθέτησή τους στο κλείσιμο των αυλάκων.

Η υδραυλική φρέζα απόξεσης άσφαλτου θα χρησιμοποιηθεί κυρίως α) στο επιφανειακό φρεζάρισμα του ασφαλτικού τάπητα, σε μικρά τμήματα του οδικού δικτύου, τα οποία εμφανίζουν μεγάλη ολισθηρότητα, για την ανανέωση της τραχύτητας της επιφάνειάς τους, μέχρι την αποκατάστασή τους, β) στην απομάκρυνση πλεονάζουσας ασφάλτου, και γ) σε βαθύ φρεζάρισμα κατεστραμμένου ασφαλτικού τάπητα, για την απομάκρυνση της παλαιάς στρώσης και την
κατασκευή νέας αντιολισθητικής στρώσης, σε μικρά τμήματα του οδικού δικτύου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png