Εγκρίθηκε η τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας στην οδό Ιουλίας Κάτσα, στη συμβολή με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

anasxetika-taxititas.jpg
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2024, εγκρίθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας (σαμαράκια) στη οδό Ιουλίας Κάτσα, στη συμβολή με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 


Πιο συγκεκριμένα, στη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία αναφέρεται ότι μετά από την εντολή του Δημάρχου Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, διενεργήθηκε αυτοψία επί της οδού Ιουλίας Κάτσα με την διακλάδωση της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας στην πόλη της Αίγινας της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας. Στο συγκεκριμένο σημείο, πλησίον της συμβολής με την Λ. Δημοκρατίας υπάρχει διάβαση πεζών, λόγω της στενότητας του οδοστρώματος και τις οικοδομικές γραμμές των κτιρίων επί της αρχής της διάβασης πεζών στην οδό Ιουλίας Κάτσα δεν παρέχεται ορατότητα στους κινούμενους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτοί οι πεζοί και συνεπώς ακόμα περισσότερο η τυχόν πρόθεση τους να διασχίσουν ξαφνικά την διάβαση. Από μαρτυρίες των περίοικων πληροφορηθήκαμε ότι συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με πεζούς και κυρίως με παιδιά.


Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα τοποθέτησης επιβραδυντών ταχύτητας (σαμαράκια), κατόπιν μελέτης και καταγραφής των κυκλοφοριακών δεδομένων, τις υπάρχουσες συνθήκες και τις ασφαλείς προϋποθέσεις τοποθέτησης, εφαρμογής και κυκλοφοριακής ασφαλείας. Προτείνεται να τοποθετηθούν οι επιβραδυντές ταχύτητας επί της οδού Ιουλίας Κάτσα, καθώς είναι δευτερεύουσας κυκλοφοριακής σημασίας, δεν διέρχονται μέσα μαζικής μεταφοράς, συντρέχουν ειδικοί λόγοι μείωσης της ταχύτητας ή περιορισμού της κυκλοφορίας (ΚΟΚ άρθρο 52 παρ. 5).

Ο προτεινόμενος δρόμος της οδού Ιουλίας Κάτσα, για την τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας είναι αποκλειστικά τοπικής κυκλοφορίας και όχι διαμπερούς. 

Διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για την τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας: α)αποκλείεται η δυνατότητα άλλων τρόπων ανάσχεσης της ταχύτητας (π.χ. στενώσεις οδοστρώματος, οδόστρωμα τραχείας επιφάνειας, σταθμεύσεις, παρεμβάσεις, δεντροφυτεύσεις), β) το μήκος των οδών δεν υπερβαίνουν τα 100m, γ) μπορεί να εφαρμοστεί το όριο ταχύτητας 30km/h, δ) η κλίση των οδών είναι μικρότερη ή ίση του 4%, δ) πρόκειται για οδούς τοπικής κυκλοφορίας, ε)έχουν καταγραφεί τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και τραυματισμούς, καθώς και διαπιστώνεται ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για την ασφαλή κυκλοφορία μαθητών και πεζών ανά περίπτωση, αναφέρει η εισήγηση.

Η επιτροπή αποφάσισε την τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας ( σαμαράκια), προ της διάβασης πεζών επί της οδού Ιουλίας Κάτσα και πλησίον της διακλάδωσης με την οδοί Λ. Δημοκρατίας, σύμφωνα με την υπ αριθμ 11556/16-07-2024 τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png