Όχημα 9 θέσεων μεταφοράς επιβατών, θα προμηθευτεί ο Δήμος Αίγινας. Τι αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

20240723_132150.jpg

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου, στο 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, συζητήθηκε η έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης, διενέργειας ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τίτλο «Προμήθεια οχήματος 9 θέσεων μεταφοράς επιβατών και προμήθεια με εγκατάσταση υδραυλικού γερανού και ανατρεπόμενης άμαξας πετρελαιοκίνητο φορτηγό του Δήμου Αίγινας», προϋπολογισμού: 205.645,16€ πλέον ΦΠΑ 24%: 49.354,84 και Γενικό Σύνολο 255.000 ευρώ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς ανέφερε προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής ότι, η παρούσα μελέτη αφορά στην προμήθεια ενός οχήματος 9 θέσεων μεταφοράς επιβατών και προμήθεια με εγκατάσταση
ενός υδραυλικού γερανού και ανατρεπόμενης αμαξάς για  πετρελαιοκίνητο φορτηγό.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας, κρίνεται αναγκαία η προμήθεια ενός οχήματος 9 θέσεων μεταφοράς επιβατών με το οποίο θα καταστεί εφικτή η μετακίνηση διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρονται χρήσεις όπως μετακίνηση προσωπικού για πολιτιστικές δράσεις, εκδρομές, μετακίνηση επισκεπτών, μετακινήσεις για αθλητικές διοργανώσεις, μετακινήσεις προσωπικού για την διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, έκτακτη μεταφορά τεχνικού προσωπικού για την επιδιόρθωση βλαβών σε υποδομές του Δήμου. Το όχημα θα παραδοθεί καινούργιο, έτοιμο για λειτουργία, με όλο τον προβλεπόμενο από την παρούσα μελέτη βασικό και επιπρόσθετο εξοπλισμό.

Εξίσου αναγκαία είναι η προμήθεια ενός συστήματος υδραυλικού γερανού και ανατρεπόμενης αμαξάς που θα τοποθετηθεί στο πετρελαιοκίνητο φορτηγό. Ενδεικτικές χρήσεις του εξοπλισμού είναι η ανύψωση και μεταφορά βαρέων και ογκωδών αντικειμένων, η αποκομιδή και μεταφορά και απόθεση οικοδομικών και συναφών αποβλήτων, η ανύψωση και μεταφορά και απόθεση προϊόντων καθαρισμού ρεμάτων όπως φερτά υλικά και μπάζα. Το προαναφερθέν σύστημα θα είναι καινούργιο, και θα παραδοθεί πλήρως συναρμολογημένο και έτοιμο για λειτουργία επάνω στο πλαίσιο του προαναφερθέντος πετρελαιοκίνητου φορτηγού.

Στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνεται, η εκπαίδευση και υποστήριξη, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 34115200-8 αυτοκίνητα οχήματα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων και  34142000-4 γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα.

Η συνολική δαπάνη για την προμήθεια έχει προϋπολογιστεί ενδεικτικά στο συνολικό ποσό των ευρώ (255.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, και θα βαρύνει σχετικούς Κωδικούς Αριθμούς, ΚΑ: 30.7132.05 & 30.7132.04 του  προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2024.

Η δημοπράτηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΕΣΗ∆ΗΣ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, όπως ισχύει.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία με 5 θετικές και 2 αρνητικές ψήφους, επί 7 ψηφισάντων μελών. Αρνητικά, όχι, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και τακτικά μελή της Δημοτικής Επιτροπής κα. Αλεξίου Σίλα και ο κ. Πούντος Φώτιος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png