Την αποδοχή της χρηματοδότησης 74.325 ευρώ, για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για αλιευτικές περιοχές, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

fotistiki-se-alieftikes-perioxes-aegina-00.jpg

Την αποδοχή της χρηματοδότησης 74.325 ευρώ, για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για αλιευτικές περιοχές, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2024 (μόλις 14 μέρες μετά την υπογραφή της Πράξης της ΕΥΔ Π. Αττικής). 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Αναλυτικότερα, η Δημοτική Επιτροπή αποδέχθηκε την χρηματοδότηση, της μελέτης και της πρότασης, που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για διαδικασίες που απαιτούν αρκετό χρόνο. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ.

Σύμφωνα με την τότε εισήγηση του προέδρου της επιτροπής δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, η πρόσκληση του CLLD/LEADER αφορούσε υποβολή προτάσεων, παρεμβάσεων δημόσιου χαρακτήρα, με την οποία καλούσε (μεταξύ άλλων) τους Δήμους της περιοχής αρμοδιότητας του, για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 (για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα) και για τις πιο κάτω Δράσεις.

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Αίγινας περιλαμβάνεται στις περιοχές εφαρμογής των υποδράσεων, συντάχθηκε από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας μελέτη προμήθειας για την πράξη με τίτλο « Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για αλιευτικές υποδομές». Η πράξη αφορά την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων δημοσίων χώρων για τις ανάγκες του Δήμου Αίγινας και ειδικότερα για τον φωτισμό κοινοχρήστων χώρων, και πιο συγκεκριμένα των υπαρχόντων αλιευτικών καταφύγιων της νήσου Αίγινας. Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 74.325,60 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Ο Τελικός Πίνακας Κατάταξης των φορέων – μελών της ΟΤΔ Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής – 2η Πρόσκληση δημοσίων παρεμβάσεων, διαβιβάστηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΥΔ ΕΠ Αττικής στις 08-07-2024  και η έγκρισή του καταγράφηκε στο 18-07-2024 πρακτικό της ΕΔΠ του Τοπικού Προγράμματος της ΟΤΔ Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, με θέμα «Έγκριση Τελικού Πίνακα Κατάταξης και έκδοση Απόφασης Ένταξης, στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης δημοσίων παρεμβάσεων».

Στις 5 Αυγούστου 2024, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης στο Υπομέτρο 19.2 «Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της ΟΤΔ Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png