Ο Δήμος Αίγινας για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Συνεδρίασε την Δευτέρα 21-03-2011 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για πρώτη φορά από την σύστασή της.

Ως γνωστόν , η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης , γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα Αναπτυξιακά Προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Επίσης εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης κ. Φίλιππος Τζίτζης, μέσα από τα στενά χρονικά περιθώρια - λόγω των επιπτώσεων της σύστασης του νέου θεσμού - έθεσε για συζήτηση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου, κρίνοντας ότι ένα τέτοιο ζήτημα έπρεπε να τεθεί υπόψη της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρ’ότι ο Νομοθέτης δεν το συμπεριλαμβάνει, στις υποχρεώσεις της λειτουργίας της.

Σημειώνεται, ότι επιβάλλεται η δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής πριν από την σύνταξη του προϋπολογισμού, αλλά δεν υπάρχει η υποχρέωση συζήτησης για τον προϋπολογισμό ειδικότερα, όπως παραπάνω αναφέρεται.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής, τόνισε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης συνεδρίασης και κάλεσε τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους, έστω και μέσα από το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που εκ των πραγμάτων διαμορφώθηκε, λόγω της υπερφόρτωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από σωρεία επιτροπών που προέκυψαν με τον «Καλλικράτη».

Θεωρούμε ότι έστω και με τα χαρακτηριστικά της βιαστικής πράγματι συνεδρίασης ( η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει όταν θα ήταν έτοιμο το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο και παρελήφθη κατά την ίδια ημέρα δηλαδή την 21-03-2011).

Δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη, να πάρουν μια «γεύση» της γενικότερης οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής διαβεβαίωση τα μέλη, ότι εφεξής, χωρίς χρονικά προβλήματα και με δεδομένες τις εγγυήσεις θα εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπονται, για να αποδειχθεί στην πράξη η ευθύνη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά την Διοίκηση των Τοπικών Υποθέσεων.

Σημειώνουμε ότι κατατέθηκαν προτάσεις τόσο για την σύνταξη του προϋπολογισμού, όσο και για την ανάγκη αναβάθμισης του τομέα του Τουρισμού , των Μεταφορών και της διεκδίκησης κονδυλίων για την προβολή του Νησιού μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής επίσης δεσμεύθηκε, για την ύπαρξη μιάς τριμελούς επιτροπής που θα προκύψει από την προσεχή συνεδρίαση, με ευθύνη για τον χειρισμό των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Ο Πρόεδρος

Φίλιππος Τζίτζης
Αντιδήμαρχος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png