Επιστολή Μιχάλη Παπαδόπουλου για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.

Με αφορμή τη φράση του νυν προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίου Πέτρου Πετρίτη "η προηγούμενη Επιτροπή Τουρισμού συνεδρίασε μονό 1 φορά στα 4 χρόνια", σε σχόλιό του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος μας απέστειλε τη σχετική απαντητική επιστολή, η οποία διαβάστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:


Κύριε Πρόεδρε,
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (05-09-2011) αναφερθήκατε απαξιωτικά στο έργο της προηγούμενης Επιτροπής Τουρισμού λέγοντας επί λέξη
"η προηγούμενη Επιτροπή Τουρισμού συνεδρίασε μονό 1 φορά στα 4 χρόνια". Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει αναφορικά με τη διάθεση των χρημάτων της ΔΕΗ που αφορούν τη τουριστική προβολή του νησιού ως επίσης και την αγωνία σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, όμως αυτό δεν σας επιτρέπει επ ουδενι να ψεύδεστε.

Οφείλατε να γνωρίζετε, έστω αν επαγγελματικοί και άλλοι λόγοι σας κρατούσαν μακριά από την Αίγινα τότε, ότι η Επιτροπή Τουρισμού, της οποίας είχα τη τιμή να προεδρεύω, συνεστήθη με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 25 Ιανουαρίου 2008 και στα σχεδόν 2 χρόνια της λειτουργίας της όχι μόνο συνεδρίαζε αλλά, έστω και χωρίς τους δικούς σας σημαντικούς πόρους παρηξε έργο.

Ενδεικτικά αναφέρω:
  • Παρουσία και παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια όποτε υπήρχαν θέματα αρμοδιότητος της.
  • Συμμετοχή σε Τουριστικές Εκθέσεις σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, το Σύλλογο  Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, το Συνεταιρισμό Φυστικοπαραγωγων κα.
  • Άμεση επανέκδοση σε πρώτη φάση του υπάρχοντος τουριστικού φυλλαδίου.
  • Έκδοση νέου δίγλωσσου τουριστικού φυλλαδίου (το γνωστό πορτοκαλί προσπεκτους που ακόμα και σήμερα διανέμεται από τον Δήμο ως το μοναδικό έντυπο τουριστικών πληροφοριών του νησιού. Δυστυχώς αν και εσείς έχετε τη τύχη να διαχειρίζεστε τόσα πολλά χρήματα δεν κατορθώσατε να εκδώσετε ούτε ένα νέο φυλλάδιο)
  • Συμμέτοχη στα 2 Φεστιβάλ Φιστικιού με Περίπτερο για τη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη προβολή της Αίγινας .
  • Αντιμετωπίσαμε ακόμα και έκτακτα περιστατικά όπως τη άμεση μεταφορά και διανυκτέρευση τουριστών- επιβατών τουριστικού σκάφους που πηρέ φωτιά στο λιμάνι τον Σεπτέμβριο 2010.
  • Τέλος κατά τη διάρκεια του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης τον Αύγουστο 2010 προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με παρεμβάσεις μας σε μεγάλα ΜΜΕ αλλά και να διεκδικήσουμε σε συνεργασία με το Δήμο αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ.

Σ αυτές τις παρεμβάσεις οφείλονται και τα χρήματα που σας επιτρέπουν σήμερα να μιλάτε για την όποια τουριστική προβολή της Αίγινας.

Όλα αυτά αλλά και άλλα οφείλατε να τα γνωρίζετε δεδομένου ότι αρκετά μέλη της προηγούμενης Επιτροπής συμμετέχουν και στη σημερινή. Μπορούσατε να τους ρωτήσετε πριν εκτεθείτε.

Άλλωστε στο αρχείο του Δήμου πρέπει να υπάρχουν  τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Τουρισμού.

Εκ της θέσεως σας λοιπόν κ. Πρόεδρε είστε υποχρεωμένος να είστε πιο προσεκτικός, πιο ακριβής και πιο ενημερωμένος όταν αναφέρεστε σε θέματα αρμοδιότητος σας και κυρίως οφείλετε να ανακαλέσετε άμεσα τη ψευδέστατη δήλωση σας η οποία προσβάλλει ανιδιοτελείς πολίτες  και μειώνει το έργο της προηγούμενης Επιτροπής Τουρισμού

Με τιμή,

Μιχαήλ Σ. Παπαδόπουλος
πρώην Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png