Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 3ης Δεκεμβρίου 2012.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Το κατεπείγον θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του δήμου στην κάλυψη των εξόδων, για την εκδίκαση της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες από το ΣΤΕ. Το ζήτημα ανακίνησε με επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας και σχετίζεται με την αίτηση ακύρωσης κατά της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, που ψηφίστηκε στις 4 Νοεμβρίου χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων περιοχών που θίγονται από την  ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν 22 δήμοι.


Ο Δήμος Αίγινας συμμετέχει σε αυτό το φορέα, λόγω του ενδεχόμενου της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο Λιγέα στην Πέρδικα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει συχνά την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν αυτό το ενδεχόμενο. Για να συμμετάσχει ο δήμος Αίγινας σε αυτή την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πρέπει να εγκρίνει την αμοιβή των 1.400 των τριών νομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το μέλος της Ο.Ε. και δημοτικός σύμβουλος κύριος Τρύφωνας Γκότσης, εξέφρασε την παρατήρηση ότι ο Δήμος Αίγινας θα πρέπει να αναπτύξει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί. Αυτή η πρόταση τέθηκε στο ψήφισμα της απόφασης, που εγκρίθηκε και θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης συζητήθηκαν και επτά ακόμη εγκρίσεις πιστώσεων για άλλα θέματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png