Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας και του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας. Ομάδες παιδιών από τα Δημοτικά σχολεία της Αίγινας με τους συνοδούς και τους δασκάλους τους, καθώς και ομάδες από Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, εξερεύνησαν το κέντρο της πόλης και τα Καποδιστριακά κτίρια για να αναζητήσουν τον κρυμμένο θησαυρό, τον οποίο ανακάλυψε πρώτη η ομάδα του Ο.Α.Κ. Αίγινας στην Παλαιά Προβλήτα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με κατασκευή αποκριάτικης μάσκας από την κα Μαριάνθη Στάθη και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. Τα παιδιά κατασκεύασαν την δική τους μάσκα, με πολύχρωμα υλικά και αποκριάτικα στολίδια.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην παραλία της Αίγινας, με συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικών συλλόγων, ομάδων και φορέων σε συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Α και της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας. Οι καρναβαλιστές ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες θεατές με το κέφι και την ζωντάνια τους σε ένα μεγάλο πάρτυ που διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ. Ο Γελαστός Καρνάβαλος, σε κατασκευή και επιμέλεια της κας Ιωάννας Χελιώτη και του κ. Τάκη Χαλδαίου, καλωσόρισε τους θεατές και στην συνέχεια ακολούθησαν τα Κονφετί από το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης, η Αίγινα - η βασίλισσα του Σαρωνικού με τον μπαμπά της από το Καφέ – Μπαρ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ, οι Μικροί Γιατροί του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Αίγινας, οι Μέλισσες και οι Μελισσοκόμοι της Ιωάννας Χελιώτη, οι Ξυλοπόδαροι, οι Τρελοκαρναβαλιστές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οι Γάτες και τα Ποντίκια του Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτων, οι Πειρατές του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, ο ΟΑΚ Αίγινας, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Χλόης.

Στην συνέχεια τα χορευτικά γκρουπ της Σχολής Χορού της κας Μαρίας Γιαννοπούλου και του Γυμναστηρίου ΚΟΥΡΟΣ της κας Φωτεινής Μπήτρου παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα στους παρευρισκόμενους θεατές στην Παλαιά Προβλήτα.

Η πειρατίνα μοίρασε γλυκά κεράσματα στους μικρούς φίλους και τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Αίγινας, κατόπιν ο Δημήτρης Εικοσιπεντάκης, ο Σταύρος Σώρρος, ο Βαγγέλης Μαρμαρινός και ο Γρηγόρης Μαλτέζος με το μουσικό τους πρόγραμμα κράτησαν το κέφι ζωντανό έως αργά το βράδυ, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν κεράσματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αίγινας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την κα Φλώρα Αλυφαντή, την κα Μαριάνθη Στάθη, την κα Ιωάννα Χελιώτη, τον κ. Τάκη Χαλδαίο, την κα Ρία Παντρευτή, το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, τον Λευτέρη Κοκκώνη και τα παιδιά της ομάδας των ξυλοπόδαρων, την Σχολή Χορού της κας Μαρίας Γιαννοπούλου, το Γυμναστήριο ΚΟΥΡΟΣ της κας Φωτεινής Μπήτρου, τον χορηγό επικοινωνίας AeginaPortal, το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας για την αμέριστη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων.

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή και του Χρόνου!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png