ΚΕΔΑ. Ευχαριστήριο για την 9η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Και  τέλειωσε η μεγάλη γιορτή του νησιού μας  με διαφοροποιημένα συναισθήματα για αυτούς που συμμετείχαν και συνέβαλαν με το δικό του τρόπο ο καθένας είτε εκθέτοντας τα προϊόντα του είτε προσφέροντας  στις εκδηλώσεις  δίνοντας  γέλιο, κέφι, χαρά συγκίνηση , αναμνήσεις αλλά και τιμή σε ανθρώπους που με το πέρασμα τους από το νησί μας άφησαν το αποτύπωμα τους σαν κληρονομιά σε όλους εμάς. Εμείς που αποτελέσαμε την ομάδα των εκδηλώσεων θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και τις ευχαριστίες μας σε αυτούς όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους μας με όσες δυνατότητες και μέσα μπορέσαμε να οργανώσουμε  και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Στις ξεναγήσεις μας βοήθησαν οι κυρίες Άννα Ρόδη και η Άννα Γιαννούλη.
Στα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους ο Ανέστης Κορνέζος, ο  Κυπαρισσόπουλο Σίμων ο Γιάννης Χερουβείμ  ο Γιώργος και ο Γιάννης  Χαρτοφύλακας.
Στις εκθέσεις ο Paul Walker με την Ελίκα Βλαχάκη, και την Κυριακή  Χριστακοπούλου, για το αφιέρωμα στον ζωγράφο Γιάννη Σανταντόνιο. Επίσης το Γιώργο Καρύδη για τη βοήθεια του στην οργάνωση της έκθεσης.
Την κ. Κλειώ Μακρή για την παρουσίαση των γλυπτών της στην Κολώνα, καθώς και τις ομιλήτριες κ. Χρυσουλάκη έφορο αρχαιοτήτων και την κ Καζαντζάκη, ιστορικό τέχνης.
Στις  θεατρικές παραστάσεις την κ. Καίτη Μπούλη και τη θεατρική ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών Αίγινας.
Στα μουσικά και χορευτικά δρώμενα, την κ. Μαρία Γιαννοπούλου και την όμορφη ομάδα της, την κ, Νάνσυ Αυγέρη , την ορχήστρα Εστουντιαντίνα με το μαέστρο Αλέξανδρο Σπίνγζινκ, αλλά και την πολυφωνική χορωδία της Αίγινας και το μαέστρο Γιάννη Βρυζάκη.
Τους λαϊκούς γλύπτες της πέτρας και του πηλού καθώς και τους λαϊκούς ζωγράφους, Σπύρο Γαλάρη, Τάκη Μαρίνη, Παναγιώτη και  Δημήτρη Χατζίνα , Σώζο Τζώνη, Ιούλιο και Παναγιώτη Κρεούζη , Νίκο Κανάβα, Ιωάννα Τζίτζη, Παγκάλιας , Σούλα Συρίγου.Στα ψηφιδωτά τη Βάσω Φλώρου και το Σωτήρη Τρικόπουλο.
Στις ομιλίες και τις παρουσιάσεις :  Μονοπάτια της Αίγινας,το Γιώργο Μπήτρο, τη Βάσω Κανελλοπούλου, την Ευαγγελία Ρεκλείτη, τον Ασπέ Κουλόν. Το σύλλογο ενεργών πολιτών , το σύλλογο Ανάβαση και την περιβαλλοντική  ομάδα του Γυμνασίου της Κυψέλης. Επίσης την κ Ευγενία Καπράλου για το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Χρήστου Καπράλου και τους ομιλητές κ.  Μαρίνα Λαμπράκη –Πλάκα, διευθύντρια   της  εθνικής πινακοθήκης, Παύλο Σάμιο, ζωγράφο και Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικό τέχνης.
Στην Λαμπαδηδρομία την Πανελλήνια  Ομοσπονδία Συλλόγων   Εθελοντών Αιμοδοτών, το σύλλογο Δρομέων  υγείας Αίγινας  τους Ραδιοερασιτέχνες Αίγινας,  τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα  τον ιατρό κ. Γρήγορη Γαλάνη καθώς και όλους τους δρομείς.
Στην τελετή έναρξης τον  Γιώργο Μπήτρο για την παρουσίαση του προγράμματος και για τη θεατρική ομάδα της Κυψέλης.
Για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τον αγροτικό σύλλογο Αίγινας.
Για την παρασκευή ένζυμου άρτου και για τη συμμετοχή της στην κατασκευή γλυκών την κ Μάρθα Μαργαρώνη
Τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος για δημιουργική και ζωντανή παρουσία της και το Γιώργο Μούρτζη για την  οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.
Στο διαγωνισμό φωτογραφίας τον Τάκη Ηλία, Ελίκα Βλαχάκη, Βάσω Φλώρου, Ασπέ Κουλόν και όλους όσοι συμμετείχαν. Στο Διαγωνισμό για τη γαλατόπιτα τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας και τις κυρίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Μαριάνθη Στάθη για την εξαιρετική οργάνωση της παιδικής ψυχαγωγίας καθώς και το Βασίλη Ζαμπέλη για την άψογη συνεργασία του.
Στην τελετή λήξης και πάλι τον Γιώργο Μπήτρο που μόνο εκείνος ξέρει να προσφέρει τόσα πολλά και τόσο απλά.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Συλλόγους, Αγίων, Βαθέως,  Αγίων Ασωμάτων, Κυψέλης , το Μορφωτικό Αίγινας Καποδίστρια και το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας για τη συμμετοχή τους ,την συντονίστρια Σοφία Πρωτονοταρίου, την Ευαγγελία Χελιώτη και  όλους τους Εθελοντές .
Ακόμη όλη την οργανωτική επιτροπή της 9ης Γιορτής Φιστικιού ,την Κ.Ε.Δ.Α. και τον Δήμο Αίγινας .
Σε όλους αυτούς που με αγάπη προσέφεραν στην Αίγινα και το Φεστιβάλ,ένα μεγάλο ευχαριστώ.
                   
     


Η Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής                             Οι Υπεύθυνοι των Εκδηλώσεων
Αικατερίνη Σαλπέα -Στάθη                                                 Αλυφαντή Φλώρα - Γελαδάκη Ανθή


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png