10η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας. Διαδρομή Καλλιτεχνών 2018.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Η Οργανωτική Επιτροπή της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας ανακοινώνει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διαδρομή Καλλιτεχνών 2018.
Η Διαδρομή Καλλιτεχνών ξεκίνησε με την 1η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας τον Σεπτέμβριο του 2009, έχοντας τους ακόλουθους στόχους:

- Την ανάδειξη των καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο νησί.
- Την εξοικείωση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Αίγινα.
- Την παροχή κινήτρου στους επισκέπτες της διοργάνωσης να περιηγηθούν στο εμπορικό μα και ιστορικό κέντρο της πόλης.
- Τον συνδυασμό της ευαισθησίας των έργων τέχνης με τη ζωή και την καθημερινότητα όπως αυτές αναπτύσσονται σε χώρους επαγγελματικούς.
- Την προβολή και οικονομική τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων με παράλληλη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Φέτος, έπειτα από απουσία αρκετών χρόνων, η Διαδρομή Καλλιτεχνών επανεντάσσεται στη Γιορτή Φιστικιού Αίγινας και μάλιστα στη δέκατη και επετειακή διοργάνωση.
Με χαρά, λοιπόν, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε αυτήν, ενισχύοντας την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής για επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Όροι συμμετοχής
1. Πού: Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π. τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή από το κτίριο Βογιατζή έως και το Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας, και σε ακτίνα μέχρι το κτίριο του ΟΤΕ Αίγινας. Εξαιρούνται εκείνα κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίαςόπου και πραγματοποιείται η εμπορική έκθεση της Γιορτής Φιστικιού.

Η επιλογή του καταστήματος από τον καλλιτέχνη θα γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με τον ιδιοκτήτη αυτού, καθώς και με τη διοργανώτρια Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας.

2. Θέμα: Κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει δουλειά της επιλογής του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου όπου θα φιλοξενηθεί.

3. Πότε: Η 10η Γιορτή Φιστικιού θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

4.Πώληση έργων: Η συγκεκριμένη δράση επιδιώκει το αισθητικό πάντρεμα της τέχνης με την καθημερινή ζωή στο νησί. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίον η
επιλογή των προς έκθεση έργων χρειάζεται να γίνει με έμφαση στην ποιότητα αυτής καθεαυτής της καλλιτεχνικής δημιουργίας, συντελώντας στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Θα πρέπει, όμως, να γίνει απολύτως αντιληπτό και κατανοητό πως η ίδια η φιλοξενία του εκθέματος απαλλάσσεται οποιασδήποτε οικονομικής ή άλλης υποχρέωσης εκ μέρους των καταστημάτων.
Όσοι ενδιαφερθούν για περαιτέρω γνωριμία με την καλλιτεχνική δουλειά σας, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί -εφόσον κι εσείς το επιθυμείτε- καλώντας στο τηλέφωνο που θα αναφέρεται στο σύντομο βιογραφικό σημείωμα που θα συνοδεύει το έργο σας.

5. Αίτηση: Οι αιτήσεις θα κατατίθενται καθημερινά στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (Π. Αιγινήτου 4, 2ος όροφος) και για χρονικό διάστημα από 11/06/2018 έως και 31/07/2018, από ώρα 09:00 έως 12:00 ή μπορούν να αποστέλλονται και με ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συνοδευτικά αίτησης: Η υποβολή αίτησης θα συνοδεύεται απαραιτήτως από

(α) σύντομο βιογραφικό (έως και 250 λέξεις, στο οποίο θα αναγράφετε -εφόσον θέλετε-
στοιχεία επικοινωνίας) και

(β) δείγμα έργων σας, σε υψηλή ανάλυση και ψηφιακή μορφή, προκειμένου να είναι
δυνατή η χρήση και επεξεργασία τους.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Αικατερίνη Σαλπέα-Στάθη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png