"Η αρχιτεκτονική της Αίγινας". Διαγωνισμός φωτογραφίας για την 10η Γιορτή Φιστικιού.

Όπως κάθε χρονιά, την περίοδο της Γιορτής Φιστικιού στην Αίγινα, οργανώνεται διαγωνισμός Φωτογραφίας με ένα θέμα που αφορά το νησί.
Φέτος το θέμα του διαγωνισμού είναι το ανθρωπογενές δομημένο περιβάλλον της Αίγινας - ότι έχει κτιστεί, σχεδιαστεί, εμπνευστεί ως ανθρώπινη δομή.
Έτσι  θέμα του διαγωνισμού έχει τίτλο:
Η αρχιτεκτονική της Αίγινας.
Η Αίγινα είναι ένας τόπος γεμάτος με θραύσματα της ιστορίας.
Αλλεπάλληλες εδαφικές εγγραφές διαφορετικών ιστορικών περιόδων σαν ένας διαστρωματωμένος χάρτης, δημιουργούν ένα δομημένο περιβάλλον γεμάτο επιρροές, χαρακτηριστικές μορφές, που αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη και συνθέτουν το αρχιτεκτονικό μωσαϊκό της.
Από τους τάφους των Σαλαμινομάχων, το αρχαίο λιμάνι, την Κολώνα, την Αφαία και το ναό του Ελανίου Διός, τις εκκλησιές στην Παλιαχώρα και την όμορφη εκκλησιά, το σπίτι του Ροδάκη και την λαϊκή αρχιτεκτονική των οικισμών του Μεσαγρού και των Πορτών, τον Πύργο του Μάρκελου, τις Φυλακές- Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο,  το Κυβερνείο και το Εϋνάρδειο, τα νεοκλασικά στο λιμάνι και την Κυψέλη, μέχρι τα λιτά ψαράδικα και αγροτικά σπίτια, τους ανεμόμυλους στις κορυφογραμμές, τους φούρνους, τις ξερολιθιές και τα πηγάδια, η ανθρώπινη παρέμβαση αναγνωρίζεται με την ομορφιά της, τη χρήση των τοπικών υλικών, την ενσωμάτωση στο τοπίο,    τη λιτότητα ή την ποικιλία των μορφών, το χρώμα- της  ώχρας, το χονδροκόκκινο, το λουλακί, την ταυτότητα της ιστορικής εποχής και τις επιρροές της.
Η μορφολογία της δομής κυριαρχεί ακόμη και όταν αυτή είναι θλιβερά εγκαταλειμμένη, με τη γοητεία του ερειπίου να καλεί σε σκέψεις και ν’ ανασυνθέτει τη μνήμη του  τόπου, των ανθρώπων που έζησαν εκεί, μόχθησαν, αγάπησαν, γέννησαν κατασκευές και άφησαν το ίχνος της παρουσίας και τώρα της απουσίας τους εμφανές.
Σας καλούμε λοιπόν να τα φωτογραφίσετε ώστε να συμβάλετε στην προβολή και ανάδειξη τους και ταυτόχρονα να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό μας.
Όλες σας οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στον πύργο του Μαρκέλλου από 13 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου 2018
Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από 5μελη επιτροπή και η καλύτερη φωτογραφίας θα βραβευτεί με1 κρουαζιέρα δύο ατόμων για μία ημέρα στον Αργοσαρωνικό προσφορά της PLATINUM CRUISES
Ο κάθε φωτογράφος θα μπορεί να συμμετάσχει με έως και δυο φωτογραφίες.
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Με οποιαδήποτε τεχνική ρύθμισης χρώματος ή μετατροπή σε κλίμακα του γκρι που δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο.
Οι φωτογραφίες θα έχουν μέγεθος (24 x 36) cm  και θα παραδοθούν χωρίς πλαίσιο .Οι συμμετοχές λήγουν την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
 Παράδοση στα γραφεία της ΚΕΔΑ ώρες 9:00π.μ.-13:00 μ.μ.
Δ/νση: Π. Αιγινήτου 4. 2ος Όροφος Τηλ: 22970 22067
mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για πληροφορίες
Ηλίας Παναγιώτης:
Τηλ. 2297071394
mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/p.ilias.a
 Φλώρα Αλυφαντή:
Τηλ. 6932661907
Ανθή Γελαδάκη :        
Τηλ. 6948401486


Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Αικατερίνη Στάθη Σαλπέα
Πρόεδρος της Ο.Ε. του
Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png