Η Οργανωτική Επιτροπή για το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου έριξε αυλαία πριν λίγες μέρες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις  του.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει δεκάδες παραστάσεις με έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων αλλά και ερμηνείες αγαπημένων ηθοποιών. Κατόρθωσε να γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού και να αποκτήσει φανατικούς φίλους και θεατές.

Φέτος το Φεστιβάλ επέστρεψε στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε. Στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, στη σκιά  του Κυβερνείου του Ι. Καποδίστρια. Μια σειρά μεγάλων παραστάσεων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι θεατές του, με έργα σημαντικών συγγραφέων όπως των: Αλ. Παπαδιαμάντη, Ν. Καζαντζάκη, μεγάλων μαστόρων της κωμωδίας όπως των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλους, νεότερων συγγραφέων όπως της Λ.Ζωγράφου και του Δ. Δημητριάδη, αλλά και σύγχρονων δημιουργών όπως του Θ. Αθερίδη και Γ. Γαλίτη. Παραστάσεις με σημαντικούς συντελεστές, σκηνοθέτες όπως την Όλια Λαζαρίδου, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τον Β. Θωμόπουλο, την Μ. Μάλφα, τον Ένκε Φεζολλάρι, τον Β. Βασιλάκη, την Τ. Κίτσου και μουσικούς όπως τον Στ. Κραουνάκη.

Στη σκηνή του Φεστιβάλ ανέβηκαν γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης όπως: Γ. Σκιαδαρέσης, Μ. Μάλφα, Αλ. Παλαιολόγου, Β. Πούλης, Σ. Βογιατζάκη, Κ. Καζάκος, Ν. Καρρά, Τ. Βλαστός, Γ. Γαλίτης, Β. Βασιλάκης, Β. Γιακουμάρος, Π. Πλάκα, Τ. Κονταράτος, Τ. Μπλάτζιος, Μ. Δαμασιώτη αλλά και αιγινήτες καλλιτέχνες όπως οι: Ν. Χαλδαιάκης, Δ. Γιαννούλη, Β. Πιτσιλός.

Τις εννέα παραστάσεις του Φεστιβάλ χειροκρότησε ένα πολυάριθμο θεατρόφιλο κοινό από Αιγινήτες και επισκέπτες της Αίγινας που αγγίζει τον αριθμό των 1.400 θεατών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) και η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου επιθυμούν με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσουν θερμά τους συντελεστές της επιτυχίας του Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Τους θεατές που στήριξαν με τη μεγάλη ανταπόκριση τους τις παραστάσεις του Φεστιβάλ και που έδειξε κατανόηση στις αλλαγές ημερομηνίας των προγραμματισμένων παραστάσεων λόγω των μεταβολών του καιρού.
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ: Aegina Portal  και Saronic Magazine
  • Τους επιχειρηματίες που δέχθηκαν να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους για την προπώληση εισιτηρίων, τον κ. Γ. Στουραΐτη (Κέντρο Τύπου) και τον κ. Π. Μεθενίτη (Φιστικοπωλείο «Εν πλώ»)
  • Την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την παραχώρηση της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
  • Τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αντώνη Ντελή και τους δασκάλους κ. Καράντζαλη Κώστα και Γεωργοπούλου Αρχοντούλα για τη φιλοξενία και τη στήριξή τους.
  • Τον Διευθυντή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Απόστολο Κασελούρη και τον κ. Μαλτέζο Ιωάννη για τη βοήθειά  τους.

Τους χορηγούς:
  • Λιμενικό Ταμείο Αίγινας
  • Κοινοπραξία πλοίων Αργοσαρωνικού
  • Τα Εστιατόρια: «Γελαδάκης», «Μπάμπης», «Σκοτάδης», «Κάππος Έτσι», «Τσίας».
  • Τα καφέ–Μπαρ: «Ρέμβη», «Οινόη», «Barreras»
  • Τα καταστήματα: «Βιογεωπονική Καρακάσης», «Natural Products» «Αρτοποιείο Φώτης», «Γλυκοπωλείο Φώτης»,  «Aegina Design Studio»

Ένα μεγάλο μερίδιο στη σωστή οργάνωση και διεκπεραίωση του Φεστιβάλ οφείλουμε στην τεχνική υποστήριξη που παρείχαν οι :
Καραγιάννης Δημήτρης Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας, Χελιώτης Παναγιώτης, Πάλλης Στέλιος, Δημήτρης Κομματάς, Κοττάκης Γιώργος.
Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστία θα πρέπει να αποδώσουμε στην κ. Μαίρη Σταυρίδου για τις υπηρεσίες της στο Ταμείο του θεάτρου και στην δ. Ειρήνη Φιλιούση.

Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας αποτελούμενη από την Πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα και τους Γ. Μπήτρο, Μ. Κουκούλη, Μ. Χαρτοφύλακα, Ν. Μπήτρου και Μ. Σταυρίδου ευχαριστεί όλους τους θεατές που στήριξαν με την παρουσία, τη συμμετοχή, τα ευμενή σχόλια και τις παρατηρήσεις τους την διοργάνωση του Φεστιβάλ και εύχεται καλή αντάμωση στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου.
Η  Οργανωτική  Επιτροπή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png