Η ΚΕΔΑ για την έκθεση "Η Αίγινα του Δημήτρη Πικιώνη".

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου
Το  Σάββατο 25  Αυγούστου  πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας  με τη δέουσα επισημότητα τα εγκαίνια  της έκθεσης: «Η Αίγινα  του Δημήτρη Πικιώνη», συγκεντρώνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανωτών 600 επισκέπτες.

Η παρούσα έκθεση έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα  εικαστικά  γεγονότα που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας στα πλαίσια  της Γιορτής Φιστικιού.  Για άλλο ένα καλοκαίρι λοιπόν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας γίνεται πόλος έλξης, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες επισκέπτες εξαιτίας  της έκθεσης που διοργανώνει για άλλη μία φορά στις αίθουσες  του η Οργανωτική Επιτροπή  της Γιορτής Φιστικιού.

Κι αν η αρχή είχε  γίνει παλαιότερα με την κεραμική της Αίγινας και συνεχίστηκε με τη μνημειώδη έκθεση  για το Γιάννη Μόραλη, σειρά φέτος είχαν τα σχέδια και η ζωγραφική  του Δημήτρη Πικιώνη.

Τα εκθέματα,  που έχουν  τοποθετηθεί αρμονικά ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου, αναφέρονται  στα δημιουργικά χρόνια  του αρχιτέκτονα και εικαστικού Πικιώνη στην Αίγινα  στις δεκαετίες του '30 και  του '40. Ανάμεσα στα άλλα  συναντάς φωτογραφίες, ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια και  το περίφημο αρχιτεκτονικό σχέδιο για τη Σχολή Καλογραιών που επρόκειτο να ανοικοδομηθεί στην περιοχή ανάμεσα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και τη Φανερωμένη. Ένα σχέδιο που έμεινε απλά  στα χαρτιά και δεν  ωρίμασε.

Στα εγκαίνια  βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι  της τέχνης και των γραμμάτων  που ζουν στην Αίγινα. Στην έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων μίλησαν οι:  κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, ο κ. Γιώργος Μαγγίνης οικονομικός και επιχειρησιακός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής της 10ης Γιορτής Φιστικιού κ. Καίτη Σαλπέα και ο επιμελητής της Αναστάσης Παπαδάκης, αρχιτέκτονας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 10ης Γιορτής Φιστικιού οφείλει  να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της έκθεσης και οι οποίοι είναι: κ.Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Μουσείου Μπενάκη,κ. Σοφία Μιχαλοπούλου, Αρχαιολόγος, κ.Στέλλα Χρυσουλάκη, Διευθύντρια ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων,κ Νικολέττα Σαραγά, Προϊσταμένη Τμήματος Εκθέσεων Υπουργείου Πολιτισμού,κ. Μαρίνα Νέστωρα κ. Γρηγόρη και Αντώνη Χρυσοχόο, κ. Παναγιώτη –Αργύρη και Βαγγέλη Μαρίνη. Επίσης τον κ. Στέλιο και Ανθή Γελαδάκη για την προσφορά του catering.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγουν οι εκδηλώσεις  της Γιορτής Φιστικιού, και σε ώρες  που το Μουσείο είναι ανοικτό.


Η Πρόεδρος Ο.Ε.
Αικατερίνη Σαλπέα- Στάθη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png