Η ΚΕΔΑ για την 11η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινας

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα, το χρονικό διάστημα από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο θεσμός της Γιορτής Φιστικιού οργανώνεται τα τελευταία έντεκα συνεχόμενα χρόνια στην Αίγινα συμβάλλοντας στην προώθηση και προβολή του κατεξοχήν προϊόντος του νησιού, του φιστικιού, αλλά και γενικότερα στην προβολή του πολιτισμού, των ιστορικών σημείων και μνημείων και των αξιόλογων περιβαλλοντικών περιοχών του τόπου μας.

Η επιτυχημένη πορεία της Γιορτής στηρίζεται εξολοκλήρου στη συνεργασία και τη συμμετοχή πολλών Αιγινητών και φίλων της Αίγινας αλλά και στην εθελοντική προσφορά εργασίας πολλών συμπολιτών μας.
Αρωγός στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την προετοιμασία της μεγάλης γιορτής είναι ο Δήμος της Αίγινας, η Περιφέρεια Αττικής, η Π.Ε.Δ.Α, οι αρχές του νησιού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, η Επαγγελματική Ένωση, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς της Αίγινας.

Καρδιά της Γιορτής Φιστικιού η εμπορική έκθεση των παραγωγών, εμπόρων και βιοτεχνών που και φέτος απλώθηκε κατά μήκος της παραλίας.

Η εμπορική έκθεση πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε πολλά σημεία και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές Αυγούστου με παρουσιάσεις βιβλίων εκθέσεις και ομιλίες στο Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, στον Πύργο του Μάρκελου καθώς και η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ναό της Αφαίας, προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Οι εκδηλώσεις των κυρίων ημερών της Γιορτής από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου πλαισιώθηκαν από εκθέσεις και δράσεις στην πόλη της Αίγινας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την μεγάλη προσέλευση των μικρών μας φίλων στην παιδική ψυχαγωγία στον Πύργο του Μάρκελου, την έκθεση μικροναυπηγικής στους πάγκους της ψαραγοράς και την ημερίδα για τα προβλήματα της καλλιέργειας της φιστικιάς στην αίθουσα του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.

Εξαιρετικές κρίνονται επίσης οι γαστρονομικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του κορυφαίου Στέλιου Παρλιάρου, της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, του Νικόλα Κρεούζη και στην παιδική γαστρονομία της κ. Μάρθας Μαργαρώνη.

Τέλος οι μουσικές εκδηλώσεις έκριναν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της 11ης Γιορτής Φιστικιού. Μουσικά νεανικά σχήματα από την Αίγινα, οι συναυλίες στον χώρο του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Κώστα Μακεδόνα, Μελίνας Ασλανίδου, Γλυκερίας και του γυναικείου σχήματος «Σερσέ λα φαμ» απογείωσαν το ψυχαγωγικό μέρος της Γιορτής και έδωσαν τη δυνατότητα σε χιλιάδες θεατές να συμμετάσχουν και να ψυχαγωγηθούν.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας και η Οργανωτική Επιτροπή της 11ης Γιορτής Φιστικιού, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου μας, καθώς με την πολύτιμη βοήθεια τους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 11η Γιορτή Φιστικιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png