Αντιρρυπαντική άσκηση στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, η αντιρρυπαντική άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης και άσκησης με την ονομασία: "Oil Spill Awareness". Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρίωρη, περίπου, θεωρητική εκπαίδευση, επίδειξη αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και άσκηση αντιμετώπισης επικίνδυνου περιστατικού. Το σεμινάριο παρακολούθησε το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ωστόσο ήταν ανοιχτό στο κοινό, που θα ήθελε να αποκτήσει τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες.

Στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Φάνης Μαυροσκούφης, εκ μέρους της τεχνικής εταιρίας που συνεργάζεται σε αυτό το θέμα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας. Το Λ.Τ. διαθέτει στον εξοπλισμό του φράγμα συνολικού μήκους 330 μέτρων. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις το μήκος του φράγματος προέρχεται από το μέγιστο μήκος του πλοίου, που έχει δηλωθεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι, το οποίο είναι 100 μέτρων. Το φράγμα αποτελείται από τμήματα των 15 μέτρων, το κάθε τμήμα έχει βάρος 85 κιλά, λαβές μεταφοράς κτλ. Το βύθισμα του είναι στα 2/3 της ίσαλου γραμμής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η ρύπανση (για παράδειγμα λιπαντικών, τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από αυτή). Το κοντέινερ που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, περιέχει επίσης όλων των ειδών τα απορροφητικά και προσροφητικά υλικά που απαιτούνται, εργαλεία, στολές εργασίας, προστατευτικά κτλ. Αυτό που διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή άσκηση, είναι ότι η θέση που έχει τοποθετηθεί το κοντέινερ είναι λάθος, καθώς συχνά η είσοδός του είναι απροσπέλαστη λόγω των αυτοκινήτων.

Κατά τα άλλα η άσκηση ετοιμότητας εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ το πρόγραμμα "Oil Spill Awareness" θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Αγκίστρι. Να σημειώσουμε ότι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png