Ο κύριος Π. Χατζηπέρος επισκέφθηκε έργα στην Αίγινα και συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δελτίο Τύπου.
Για τα έργα που εκτελούνται στο νησί αλλά και ενόψει του προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος βρέθηκε στο ιστορικό νησί της Αίγινας στις 2 και
3 Οκτωβρίου 2017.

Ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας, κ. Δημήτριο Μούρτζη, τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ρέμα της Βλυχάδας –το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση– και της Σκοτεινής –το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει– ενώ ακολούθησαν τα εν εξελίξει έργα της κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 600.000€, εντός και εκτός της πόλης της Αίγινας.

Εντός των προσεχών μηνών θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 1.000.000 €.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το γήπεδο της Αίγινας, όπου προχωρούν οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του (αντικατάσταση του χλοοτάπητα , του ταρτάν στίβου και σύγχρονο αποστραγγιστικό έργο) προϋπολογισμού 1.000.000 €. Σταθερή πολιτική της Π.Ε Νήσων είναι η αυτονομία και η επάρκεια των αθλητικών υποδομών σε όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία τα οποία και αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, και ενημέρωσε το Δ.Σ. και τους πολίτες για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται από την Περιφέρεια, όπως το εμβληματικό έργο για την Περιφέρεια Αττικής και την ΠΕ Νήσων, της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης του νησιού με την ΕΥΔΑΠ, το οποίο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 28 Σεπτέμβρη 2017. Επίσης, ειδική έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο απαραίτητο και μεγάλης αξίας για το νησί, καθότι τώρα οι ομάδες έχουν έδρα τα Μέθανα.

Διεξοδικά, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. και το επίμαχο θέμα των αναγκαίων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο της  ανακατασκευής και διεύρυνσης της γέφυρας στο ρέμα της Σκοτεινής, όπου και τελικά ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων. Συνεπώς, οδεύει και αυτό προς εκτέλεση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες για θέματα που απασχολούν το νησί, όπως αυτό της ασφάλειας και της απαραίτητης αναβάθμισης του Α.Τ. Αίγινας και της επαναλειτουργίας του Α.Σ. Μεσαγρού.

Ο κ. Χατζηπέρος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Δήλωσε δε ότι η ανάπτυξη των νησιών της ΠΕ και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αποτελεί για την Περιφέρεια πρώτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει, σχεδιάζει και εκτελεί στοχευμένα έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png