Το πρόγραμμα ΚΤΕΟ που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής για το 2018.

Πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων και δικύκλων (μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) με έδρα την Περιφέρεια Αττικής για αρχικό τεχνικό έλεγχο το έτος 2018.

Προσκαλούνται για αρχικό τεχνικό έλεγχο :
 
(1)   Τα μηχανοκίνητα οχήματα: α. επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχήματα και  Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ)  με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, β.  επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχήματα με κόκκινες πινακίδες, γ. επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) και Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ)  με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους κρατικά οχήματα, ιδιοκτησίας δημοσίων φορέων (δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Κρατικών Ν.Π.Ι.Δ., ΟΤΑ α΄ και β ΄ βαθμού, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Περιφερειών, Δήμων), στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα, Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί κατά το έτος 2014.
 
(2) Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) με πινακίδες Δ.Σ (Διπλωματικού Σώματος), Ξ.Α. (Ξένης Αποστολής), Π.Σ. (Προξενικού Σώματος), Π.Π.(Προσωπικό Πρεσβειών) με έδρα την Περιφέρεια Αττικής, των οποίων η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί κατά το έτος 2014 και δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, ανεξάρτητα από τον τόπο που κυκλοφορούν,
 
(3) Τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) ανεξαρτήτως κυβισμού (περιλαμβάνονται και οι μοτοσικλέτες με δίδυμο εμπρόσθιο τροχό), στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί από Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής κατά το έτος 2014.
 
Ο αρχικός τεχνικός έλεγχος των  οχημάτων αυτών, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά), στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία (1) εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση τετραετίας από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης αδείας κυκλοφορίας. Οι επόμενοι έλεγχοι διενεργούνται κάθε δύο χρόνια (2) χρόνια, στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου ως ημερομηνία επόμενου ελέγχου.
 
(4) Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχήματα, τα Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα), στην άδεια των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών Δήμος της Περιφέρειας Αττικής, πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας και για τα οποία εξεδόθη νέα άδεια κυκλοφορίας από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, , από την 01-01-2017 μέχρι και την  31-12-2017 λόγω μεταβίβασης, εφόσον έχουν συμπληρώσει τέσσερα (4) χρόνια από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας και επιπλέον στις Περιφέρειες στις οποίες είχαν εκδοθεί οι άδειες κυκλοφορίας πριν τη μεταβίβαση τους, δεν υπήρχε υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο. Ο αρχικός τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αυτών πρέπει να διενεργηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:


Μετά τον αρχικό τεχνικό έλεγχο, οι επόμενοι έλεγχοι διενεργούνται κάθε δύο χρόνια (2) χρόνια, στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου ως ημερομηνία επόμενου ελέγχου.
 
(5) Τα οχήματα των λοιπών κατηγοριών (Ε.Δ.Χ., Λεωφορεία, Ασθενοφόρα και Φορτηγά, Ελκυστήρες, Ρυμουλκούμενα και Ημιρυμουλκούμενα, με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων), στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα, Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας και των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί κατά το έτος 2017.
 
Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αυτών, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά), στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία (1) εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.
 
Οι επόμενοι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα κάθε ένα (1) χρόνο, στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο δελτίο τεχνικού ελέγχου ως ημερομηνία επόμενου ελέγχου.

(6) Ειδικά για τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης , τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 τόνους, τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ένας εκ των Δήμων Αγκιστρίου, Αιγίνας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρα, και η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής η υποχρέωση για αρχικό τεχνικό έλεγχο παρατείνεται σύμφωνα με την αριθμ. 108309/38118/20-12-17 (ΑΔΑ: ΩΩΝΔΟΡ1Κ-ΞΓΒ) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα «Παράταση προγραμμάτων πρόσκλησης επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 τόνους με έδρα στους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, για αρχικό τεχνικό έλεγχο.»

Προσοχή : Λαμβάνοντας υπόψη και την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Αττική στις 15-11-2017 και αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις έγκαιρης προσέλευσης των οχημάτων για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το προαναφερόμενο πρόγραμμα, την αδυναμία προσδιορισμού με ακρίβεια των περιπτώσεων που αφορά η αδυναμία αυτή , για τα οχήματα των περιπτώσεων 1 έως 5, για τα οποία προκύπτει υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο μέχρι την 28-02-2018, ο τεχνικός έλεγχος μπορεί να διενεργείται έως και 31-03-2018, χωρίς να θεωρείται εκπρόθεσμος.
 
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 
Τα ανάριθμα μεταχειρισμένα οχήματα και δίκυκλα που εισάγονται στη χώρα, προκειμένου να τους χορηγηθούν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει πρώτα να εφοδιαστούν με δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ.

Τα οχήματα και δίκυκλα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας και έχουν αντικαταστήσει ή θα αντικαταστήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας τους, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον παλαιό αριθμό κυκλοφορίας, που τους είχε χορηγηθεί.

Τα εκπαιδευτικά οχήματα και δίκυκλα υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό έλεγχο.

Οχήματα και δίκυκλα που η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών άλλης Περιφέρειας της χώρας από την οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφέρειας στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους.

Όσα οχήματα και δίκυκλα όφειλαν, πριν την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας τους από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της  Περιφέρειας Αττικής, να έχουν ήδη προσκομιστεί για αρχικό τεχνικό έλεγχο, σύμφωνα με την πρόσκληση της προηγούμενης έδρας τους και δεν είχαν προσκομιστεί για τεχνικό έλεγχο, θα ελέγχονται ως εκπρόθεσμα.

Οι κάτοχοι που δεν προσκομίζουν το όχημα τους στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που έχει αυτό υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ υπόκεινται σε κυρώσεις, όπως πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας (άδειας και πινακίδων), εφόσον ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα στο δρόμο. Επιπλέον κατά τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους σε ΚΤΕΟ υπόκεινται στην καταβολή προσαυξημένου ειδικού τέλους εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και το χρονικό διάστημα που παρήλθε από την ημερομηνία υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Η παρούσα ισχύει από την υπογραφή της.
 
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png