Αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το κτιριακό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Αίτημα συζήτησης θέματος προ ημερήσιας διάταξης στη 7η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 14ης Μάρτη 2019, σχετικά με τα προβλήματα στατικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Το Α’ 12/Θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας στεγάζεται σε παλιό λιθόκτιστο κτίριο επί της οδού Φανερωμένης στην Αίγινα.
Το σχολείο αυτό έχει σοβαρές φθορές και προβλήματα από στατική και δομική άποψη, που αποτυπώνονται στην Έκθεση Επικινδύνου του Τμήματος Κατασκευών – Τομέας Β’ της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης & Γενικού Σχεδιασμού Πόλης του Δήμου Πειραιά. Στην Έκθεση, που έχει κοινοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014, αναφέρεται ότι οι εργασίες πρέπει να γίνουν σε 90 μέρες από την κοινοποίηση της Έκθεσης, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία για άρση της επικινδυνότητας, θέτοντας σε συνεχή κίνδυνο τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αυτού εδώ και 4,5 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι, μετά από τόσα χρόνια, οι βλάβες που είχαν καταγραφεί πολύ πιθανά να έχουν μεγαλώσει σε έκταση αλλά και να έχουν επέλθει και νέες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Χατζηπέρος δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων τις εργασίες που απαιτούνται για την άρση της επικινδυνότητας σύμφωνα με την Έκθεση Επικινδύνου, όμως μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει.
Ζητάμε άμεσα να δοθεί λύση και να γίνει αποκατάσταση των βλαβών που υπάρχουν στο Α’ 12/Θ Ολ. Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, για να αρθεί η επικινδυνότητά του, πριν γίνει κάποιο ατύχημα στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου.


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ