Δημήτρης Κατσικάρης. "Πρώτη προτεραιότητα η Αίγινα".

Στο πλαίσιο των ειδικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ιωάννη Καποδίστρια από το Δήμο Αίγινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρη παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και μίλησε στο Aegina Portal για τους στόχους που έχει θέσει η αντιπεριφέρεια σε σχέση με την Αίγινα. "Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αίγινα, σήμερα τίμησε τον πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον άνθρωπο που μεσουρανούσε στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα πριν δύο αιώνες. Βρεθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα του ελληνισμού και με την ευκαιρία μιλήσαμε με τη Δημοτική Αρχή και πάλι, μέσα από μία διαρκής συνεργασία που έχουμε για τα σημαντικά προβλήματα του νησιού τα οποία επιζητούν λύση, λύση στην οποία θα συνεισφέρει η Περιφέρεια Αττικής με την περιφερειακή ενότητα Νήσων της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι" είπε ο κύριος Κατσικάρης.

Αναφορικά με τα θέματα που αφορούν το νησί σημείωσε:"Η απόφαση και η θέση του Περιφερειάρχη κυρίου Σγουρού και η δική μου, είναι η Αίγινα να είναι πρώτη προτεραιότητα, όχι μόνο ως πρώτη πρωτεύουσα του Νεοελληνικού Κράτους, αλλά ως ένα νησί που αξίζει και πρέπει να στηριχθεί, για μια νέα πορεία που θα επιτρέψει στου κατοίκους να ζήσουν καλύτερα και σε άλλους φίλους που έχουν φύγει από το νησί να επιστρέψουν. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε σημαντικές παρεμβάσεις, όπως το λιμάνι του νησιού, τον κυματοθραύστη, το λιμάνι της Πέρδικας. Στις προτεραιότητες μας είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί, προκειμένου να ενισχυθεί το νησί, να είναι σύγχρονο, να έχει όλες τις δυνατότητες, να στηρίξει αυτή τη νέα του πορεία".

Αναφορικά με πάγια προβλήματα του νησιού ο κύριος Κατσικάρης είπε: "Στηρίζουμε το Δήμο σε όλα τα αιτήματά του για το νερό, για να βρεθεί λύση στο νερό και ένα άλλο σημείο στο οποίο παρεμβαίνουμε, το οποίο θέλει μεγάλη προσοχή, είναι η διαχείριση των απορριμάτων. Αυτές είναι οι προτεραιότητες, σε αυτά τα επίπεδα θα εργαστούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τη δημοτική αρχή, αλλά και με τη στήριξη των βουλευτών της περιφέρειας των Νήσων".

Για το Μουσείο Καπράλου ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Κατσικάρης είπε ότι:"Είμαστε στο τελικό στάδιο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες Καπράλου. Συνεργάστηκα πρόσφατα στη μεγάλη εκδήλωση του ΟΛΠ και με τον κύριο Γερουλάνο και με την κυρία Μενδώνη και ζήτησα η πολιτιστική ακτή, να επεκταθεί στην πολιτιστική ακτογραμμή. Σε αυτό το νέο πλαίσιο η Αίγινα έχει πολλά να περιμένει από τον πολιτισμό". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κατσικάρη στο video που συνοδεύει το άρθρο.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png