Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για την προετοιμασία ενόψει της νέας Αντιπυρικής περιόδου.

Δημήτρης Καρύδης. Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών. Δελτίο Τύπου.
Στην  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου  της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων το οποίο συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δ. Κατσικάρης ενόψει της προετοιμασίας για την νέα Αντιπυρική περίοδο, παρευρέθη ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. Κατά  τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής Πειραιά τόνισε την σημασία που έχει για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Τροιζηνία και τα Κύθηρα η δημιουργία της Αντιπεριφέρειας Νήσων τόσο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών όσο και για την ανάπτυξή τους.

Ο κ. Καρύδης  αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που  έχουν η πρόληψη, ο άρτιος συντονισμός και η άμεση επέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου, της περιουσίας και πάνω από όλα της περιφρούρησης της ζωής των πολιτών. «Αυτή είναι η μεγάλη αγωνία όλων των κρατικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών οργανώσεων» υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων. Ο κ. Καρύδης  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι  με νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, δημιουργείται «επικουρικό  σώμα δασοπυροσβεστών» 5ετούς θητείας στο οποίο θα προσληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εποχικών πυροσβεστών που έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αγώνα για την προστασία των δασών. Επίσης ενημέρωσε για τη μετάταξη των αγροφυλάκων στις δασικές υπηρεσίες της χώρας έτσι ώστε να ενισχυθεί η προληπτική προστασία του δασικού μας πλούτου.

Ο βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πληροφορίες και δημοσιεύματα ότι επίκειται κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Κυθήρων μετά από συνομιλία που είχε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Στεφανίδη Στέλιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής  και στο Μητρώο των Εθελοντικών  Οργανώσεων Δασοπυρόσβεσης. Επισήμανε  ότι είναι ανάγκη να θεσμοθετηθούν  συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις έτσι ώστε να ασφαλίζονται και να προστατεύονται οι συμπολίτες μας που αναπτύσσουν  συστηματική και συνεχή, δραστηριότητα για την προστασία των δασών μας.

Ο κ. Καρύδης, ευχήθηκε η φετινή χρονιά και ιδιαίτερα  οι καλοκαιρινοί μήνες, να κυλήσουν ήρεμα  χωρίς καταστροφές στα δάση μας  και άλλου είδους απώλειες. Ευχήθηκε  επίσης καλή δύναμη και κυρίως αποτελεσματική προετοιμασία στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και σ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png