Σπύρος Σπυρίδων. Προτάσεις για την ύδρευση και την άρδευση της Αίγινας.

Δελτίο Τύπου
Τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης της  Αίγινας τόνισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Σπύρος Σπυρίδων, με την ιδιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις κατά τη συνεδρίαση της 12ης Απριλίου, η οποία είχε θέμα την έγκριση των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης του νησιού.

Για την  ύδρευση της Αίγινας, ο κ. Σπυρίδων πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πέραν των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, να χρηματοδοτηθεί και η κατασκευή ολόκληρου του έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. «Δεν είναι δυνατόν», ανέφερε κατά την εισήγησή του ο κ. Σπυρίδων, «οι Αιγινήτες να συνεχίζουν να πληρώνουν πάνω από 3.000.000 Ευρώ ετησίως για τη μεταφορά νερού, όταν όλο το έργο κοστίζει λιγότερα από 20.000.000 Ευρώ και μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών της Αίγινας».

Ο κ. Σπυρίδων πρότεινε, επίσης, να συμπεριληφθεί η άρδευση της Αίγινας στο μεγάλο έργο της αξιοποίησης 700.000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως, προερχόμενου από την επεξεργασία λυμάτων στην Ψυτάλλεια, προκειμένου να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερα η καλλιέργεια του περίφημου τοπικού φιστικιού. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Ιωάννη Διαμαντίδη, στον Ο.Λ.Π.

«Η προγραμματιζόμενη  αξιοποίηση του αρδευτικού νερού  που θα παράγεται από την Ψυτάλλεια  μας προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε στην κατασκευή παράλληλων αγωγών ύδρευσης και άρδευσης για  την Αίγινα, με συνολικό κόστος πολύ χαμηλότερο από δύο ξεχωριστά τέτοια έργα. Εκτός, όμως, από την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, με τον τρόπο αυτό θα επιλύσουμε πολλαπλά και μακροχρόνια προβλήματα του νησιού, δημιουργώντας ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της Αίγινας», τόνισε ο κ. Σπυρίδων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png