Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επίταξης οχημάτων και προσωπικού από την Περιφέρεια Αττικής.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών, ολοκλήρωσε τη διαδικασία έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις Υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (2 Δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής).

Εναπόκειται πλέον στις Αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Με την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα, η Περιφέρεια Αττικής κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να εκδώσει - παρά τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα - τα φύλλα επίταξης, όπως προβλέπεται στο νόμο.

Θέλω  να πιστεύω ότι  θα ολοκληρωθεί το ίδιο άμεσα και  η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς η Αττική ασφυκτιά και η υγεία των πολιτών της διατρέχει άμεσο και ακραίο κίνδυνο.

Για μία ακόμα φορά και σεβόμενος  πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνω έκκληση  στην ηγεσία της ΠΟΕ  - ΟΤΑ,  να επικρατήσει το αίσθημα προστασίας των πολιτών της Αττικής.

Τέλος, να εκφράσω τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μου για το θάνατο του 53χρονου συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Η βία, από όπου κι αν προέρχεται, το μόνο που καταφέρνει είναι να πληγώνει βαρύτατα τη δημοκρατία».

Ακολουθεί πίνακας  με τα στοιχεία που απέστειλαν οι Δήμοι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png