Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Δέδες για τους όρους διεξαγωγής των δημοπρασιών για τις παραλίες.

Την παραλία του Μαραθώνα Α', Μαραθώνα Β', την παραλία του Σαλπά στην Πέρδικα, το Κλίμα στην Πέρδικα, οι Καμάρες και ο Άγιος Βασίλειος, είναι οι παραλίες που παραχωρήθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Δήμο της Αίγινας.  Στις αρχές του μήνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση όρων για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων δημοπρασιών. Ο κύριος Βαγγέλης Δέδες πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι το σχέδιο της διακήρυξης έχει σταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αναμένεται η έγκρισή του προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που γίνεται κάθε χρόνο.

Ο κύριος Δέδες σημειώνει ότι για τη συμμετοχή του ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει δημοτική ενημερότητα, όπως επίσης φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ. Επίσης χρειάζεται μία εγγυητική επιστολή της τάξης του 10% του ποσού που έχει οριστεί για τις συγκεκριμένες παραλίες (αναμένεται η αποδοχή του από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) και ένας αξιόχρεος εγγυητής, που και αυτός με τη σειρά του θα πρέπει να έχει ασφαλιστική, δημοτική και φορολογική ενημερότητα. "Αυτοί είναι οι βασικοί όροι για να λάβει ένας μέρος στη δημοπρασία" συμπληρώνει ο κύριος Βαγγέλης Δέδες.
Να σημειώσουμε ότι αναφορικά με το τίμημα, φέτος το 70% που είναι έσοδο υπέρ του δήμου, θα καταβληθεί άμεσα με την κατακύρωση της δημοπρασίας. Το υπόλοιπο 30%, που αφορά αντάλλαγμα υπέρ του δημοσίου, θα καταβληθεί εφάπαξ στη ΔΟΥ από τον πλειοδότη. "Άρα έχουμε κάτι καινούργιο φέτος, 70% με την υπογραφή, με την κατακύρωση, το παίρνει άμεσα ο δήμος, εκείνη την ώρα, εκείνη τη στιγμή", είπε ο κύριος Δέδες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png