Απαρχαιωμένο χαρακτήρισε το δίκτυο και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας Ύδρευσης ο κύριος Αντώνης Μούρτζης. "Προσπαθούμε εκ των ενόντων με αυτοσχεδιασμούς".

Η πρόσφατη, ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής είχε σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα που παρουσιάστηκαν από τους αρμόδιους της διοίκησης, ενδεχομένως γιατί δεν υπήρχε ο απευθείας αντίλογος. Κάποιες εισηγήσεις ήταν πραγματικά ελλιποβαρείς, τόσο που δεν είχαν καν την έννοια του απολογισμού. Κάποιες άλλες έκρουσαν τον "κώδωνα του κινδύνου" και παρουσίασαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Η εισήγηση του αντιδημάρχου ύδρευσης κυρίου Αντώνη Μούρτζη παρουσίασε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Ύδρευσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Οι επισημάνσεις που έκανε ο κύριος Αντώνης Μούρτζης είχαν τρεις άξονες: Ο πρώτος και προφανώς πιο σοβαρός από όλους, ήταν το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και βέβαια οι συνειρμοί που γίνονται με τη λειτουργία του αγωγού, όταν αυτός λειτουργήσει. Οι βλάβες σε αυτό άλλωστε είναι καθημερινές και συνεχείς. Ο δεύτερος αφορούσε στον εξοπλισμό και γενικότερα τα υλικά και τα ανταλλακτικά, τα οποία είναι ανύπαρκτα. Ο τρίτος αφορά στις ποσότητες νερού που μεταφέρονται.

Στον απολογισμό του κυρίου Αντώνη Μούρτζη, υπήρχε ωστόσο και μία φράση που είχε τη δική της βαρύτητα: "Δεν μπορώ όμως να σας εγγυηθώ και να σας υποσχεθώ για τη συνέχεια, εάν εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση".

Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης είπε μεταξύ άλλων: "Είναι γνωστό και το επαναλαμβάνω συνεχώς, ότι τα δίκτυα ύδρευσης, ο μηχανικός και μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος, δηλαδή είναι στα όρια λειτουργίας του. Αλλά λόγω της οικονομικής αδυναμίας του δήμου, υπάρχει απραγία και αδυναμία να γίνουν σοβαρές αλλαγές, αντικαταστάσεις και ανανεώσεις στη λειτουργία και αποδοτικότητα της Υπηρεσίας Ύδρευσης. Απλά σας αναφέρω με στοιχεία, για να διαπιστώσετε με τι συνθήκες λειτουργούμε, οι αποθήκες μας είναι παντελώς άδειες από κάθε είδους ανταλλακτικά. Για αυτό προσπαθούμε εκ των ενόντων με ψιλομπαλώματα και αυτοσχεδιασμούς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Δεν μπορώ όμως να σας εγγυηθώ και να σας υποσχεθώ για τη συνέχεια, εάν εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση. Προσωπικά, για να ανταπεξέλθω σε αυτές τις άνισες και δύσκολες καταστάσεις, συχνά - πυκνά βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά μέχρι πότε".

Αναφορικά με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού ο κύριος Αντώνης Μούρτζης είπε: "Για την ποιότητα του νερού, παρά τις όποιες δυσκολίες, κάνουμε προσπάθειες να είναι όσο το δυνατόν η καλύτερη. Παρά του ότι είμαστε συνεπείς οικονομικά στους υδρομεταφορείς, οι ποσότητες που μεταφέρουν, δεν είναι αυτές σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Γι' αυτό οι οχλήσεις μας προς αυτούς είναι καθημερινές, συχνές και επανειλημμένες". Σημείωσε επίσης ότι λόγω της συνεχούς παρακολούθησης δεν υπάρχουν διαφορές στις μετρήσεις των υδρομέτρων της ΕΥΔΑΠ και της μεταφοράς νερού. "Εξυπακούεται ότι αυτή η ενέργεια αποφέρει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία του Δήμου".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png