Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων ανά κυβικό μέτρο. 13 ευρώ για τα κλαδέματα, 20 ευρώ για τα ογκώδη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε προς συζήτηση το κόστος της μεταφοράς των ογκωδών αντικειμένων και των κλαδεμάτων που θα πληρώνουν οι πολίτες οι οποίοι πετούν τέτοιου είδους αντικείμενα. Η απόφαση, ως θέμα του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε προς συζήτηση ξεχωριστά από την εισήγηση της επικαιροποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας του δήμου, που ψηφίστηκε ήδη από τις 4 Ιουλίου. Αυτό, προφανώς, δημιούργησε κενό στην εφαρμογή του κανονισμού σε αυτό το ζήτημα, κατά το διάστημα των μηνών με την κορύφωση του όγκου της αποκομιδής των απορριμάτων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής το τέλος που αντιστοιχεί στην αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων ανά κυβικό μέτρο ήταν 20 ευρώ. Τελικά, και μετά από συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε το τέλος να είναι 13 ευρώ για τα κλαδέματα, 20 ευρώ για τα ογκώδη αντικείμενα.

Να σημειώσουμε ότι: 1. Δεν επιτρέπεται η απόρριψη κλαδεμάτων σε ξένες ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους και λοιπούς χώρους της πόλης. Για την αποκομιδή κλαδεμάτων θα πρέπει οι υπεύθυνοι να συνεννοούνται με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ημέρα και ώρα της αποκομιδής, εφ’ όσον ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και την υποδομή να εκτελέσει το σχετικό πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν πριν από την αποκομιδή να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής (ανά κυβικό μέτρο) όπως αυτό καθορίζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και 2. Για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων θα πρέπει οι υπεύθυνοι να συνεννοούνται με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ημέρα και ώρα της αποκομιδής, εφ’ όσον ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και την υποδομή να εκτελέσει το σχετικό πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν πριν από την αποκομιδή να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής (ανά κυβικό μέτρο) όπως αυτό καθορίζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν επιτρέπεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε ξένες ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους και λοιπούς χώρους της πόλης.

Η απόφαση αναλυτικά, την οποία θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, καθώς θα πρέπει πλέον να έρχονται σε συνεννόηση με τον αρμόδια υπηρεσία.

1. Καθορίζει το τέλος για την αποκομιδή κλαδεμάτων σε 13,33€/m3. Για την αποκομιδή των κλαδεμάτων οι πολίτες θα πρέπει να συνεννοούνται με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ημέρα και ώρα της αποκομιδής και να έχουν καταβάλει στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου το τέλος που αναλογεί.
2. Καθορίζει το τέλος για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων σε 20,00€/m3. Για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων οι πολίτες θα πρέπει να συνεννοούνται με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ημέρα και ώρα της αποκομιδής και να έχουν καταβάλει στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου το τέλος που αναλογεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png