Αποφασίστηκε η συζήτηση, για το θέμα του ελικοδρομίου, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ζήτημα της κατασκευής ενός ελικοδρομίου στην Αίγινα, με το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί το νησί ειδικά σε κρίσιμες διακομιδές ασθενών, επανήλθε για μία ακόμη φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αλήθεια πως παρά την κοινή αποδοχή για την αναγκαιότητα της κατασκευής του, το ζήτημα έρχεται και επανέρχεται σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αποσπασματικά, συγκυριακά ή στο πλαίσιο μίας μεμονωμένης ενημέρωσης ή ερώτησης. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τις τοποθετήσεις των μελών του έγινε σαφές ότι υπάρχει η ανάγκη το συγκεκριμένο ζήτημα να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μίας επόμενης συνεδρίαση.

Η αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ότι η περιβαλλοντική μελέτη που αφορά στην κατασκευή του στην περιοχή ευθύνης του Ταμείου στο Λεόντι, είχε λήξει από το 2012, δημιούργησε ερωτηματικά στο Σώμα. Ο κύριος Σκλατσιώτης εξήγησε ότι σε συζήτηση που έγινε με αρμόδιους από δύο διαφορετικά υπουργεία στις 8 Σεπτεμβρίου, έγινε προσπάθεια ώστε να υπάρχει μία προσέγγιση του θέματος. Αναζητήθηκε η σχετική νομοθεσία, ενώ από την Περιφέρεια στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά έγγραφα, ανάμεσα στα οποία και η περιβαλλοντική που είχε λήξει. "Καταλαβαίνετε ότι η θέληση και η επιθυμία δεν αρκεί, όταν εμπλέκονται τόσοι φορείς, εμείς ακολουθούμε τους ρυθμούς και τις διαδικασίες των φορέων. Είμαστε από κοντά, όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται, αλλά όταν θα έχουμε κάτι απτό, συμφωνώ βεβαίως να παρουσιαστεί και να ενημερωθεί ο κόσμος".

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα ήρθε ως συνέχεια της αντεγκλήσεως ανάμεσα στον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο και τον κύριο Γιώργο Σκαλτιώτη, με φόντο τους χειρισμούς που έγιναν ή όχι στο συγκεκριμένο θέμα και με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν κατά την απολογιστική συνεδρίαση τον Αύγουστο.

Τοποθετήθηκαν οι κύριοι: Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκαλτσιώτης, Νίκος Οικονόμου, Γιώργος Τσατήρης, Σωκράτης Δούκας, ενώ να υπάρξει συζήτηση για το ελικοδρόμιο στην επόμενη συνεδρίαση ζήτησε και ο κύριος Νίκος Πτερούδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png