Δημοτική παράταξη "Αίγινα Kοινωνία Πολιτών", απάντηση στην πρόταση της ΟΠΑΕΠ για τη δημιουργία μνημείου κοινωνικής ευθύνης - Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αίγινας.

Δημοτική παράταξη "Αίγινα Kοινωνία Πολιτών".
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν θα ασχολούμασταν  ποτέ με  φαιδρές προτάσεις (όπως αυτή της ΟΠΑΕΠ, ομάδας Πολιτών για την Ελληνική Πολιτική) αν πράγματι δεν ξεχείλιζε η αγανάκτηση- και η δική μας και των συμπολιτών μας- για το πόσο αστεία και «ελαφρά τη καρδία»  αντιμετωπίζουν  κάποιοι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα στο νησί μας, που αφορά θανάτους από τροχαία ατυχήματα κυρίως, αλλά και από ναυτικά ατυχήματα. Μετά τις προηγούμενες απορριπτέες προτάσεις της ομάδας ΟΠΑΕΠ, όπως την αγορά  το πλωτού  ασθενοφόρου(λύση που από την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του νησιού απορρίπτεται, ως μη προσφέρουσα ασφαλείς διακομιδές ασθενών) έρχονται τώρα να προτείνουν δημιουργία γλυπτού μνημείου και εμβλήματος συνείδησης και προτροπής, της "Κοινωνικής Ευθύνης",  που να αγκαλιάζει τα μέχρι τώρα θύματα ατυχημάτων - ναυτικών και τροχαίων -  και να προστατεύει τα μελλοντικά.

Τα μελλοντικά θύματα ατυχημάτων δεν προστατεύονται με αγάλματα, γλυπτά μνημεία ,εξορκισμούς και εκθέσεις ιδεών αλλά με ουσιαστικές δράσεις. Όλοι μας γνωρίζουμε τις αιτίες των ατυχημάτων: Υπερβολική ταχύτητα, δρόμοι απαράδεκτοι( με λακκούβες, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό), επικίνδυνοι οδηγοί  χωρίς τις απαιτούμενες άδειες οδήγησης, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, δίκυκλα και οχήματα  χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ, υπερφορτωμένα δίκυκλα και μάλιστα με μικρά παιδιά που δεν μπορούν καν να σταθούν πάνω, οδήγηση  χωρίς κράνη και ζώνες ασφαλείας ,  έχουν φέρει το νησί μας στις πρώτες θέσεις των τροχαίων ατυχημάτων.

Αντί λοιπόν φαιδροτήτων που προτείνουν κάποιοι, εμείς καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς(Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, Επαγγελματικές ενώσεις, Σωματεία, Συλλόγους και πολίτες) σε ουσιαστικές και αποτελεσματικές δράσεις.

Ξεκινάμε με προτάσεις και  μέτρα άμεσης υλοποίησης , για τον πιο επικίνδυνο δρόμο του νησιού μας, τη Λεωφόρο Κυψέλης,  στην οποία έχουμε θρηνήσει τα περισσότερα θύματα στο νησί μας και ιδιαίτερα νέους  ανθρώπους, με τα παρακάτω:

Προειδοποιητικά φανάρια που να αναβοσβήνουν, στις διασταυρώσεις  Λεούσειο, Πολλές ελιές (Κρητικός) και Κέντρο Κυψέλης.
Αυστηρή απαγόρευση  στάθμευσης και στάσης  πάνω στο συγκεκριμένο δρόμο.
Πινακίδες ορίου ταχύτητας 50 χιλιόμετρων. Σήμανση του δρόμου. Επισκευή όλων των επικίνδυνων σημείων των δρόμων. Φρεάτια απορροής νερών βροχής.
Αυστηροί έλεγχοι τις νυχτερινές  ώρες, για χρήση αλκοόλ.

Οι πολίτες μας έχουν εκλέξει για να λύνουμε προβλήματα και όχι για να φιλοσοφούμε, και μόνο για την  ουσία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων προτιθέμαστε να μιλήσουμε  στα Δημοτικά συμβούλια.
Για τη Δημοτική Παράταξη «Αίγινα Κοινωνία Πολιτών»  -Αντώνης Ντελής


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png