Καθησυχαστικός ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για την πορεία του υποθαλάσσιου αγωγού. Τονίζει ότι οι ενστάσεις είναι μέρος της διαδικασίας του διαγωνισμού.


Να καθησυχάσει τους κατοίκους της Αίγινας, που θορυβήθηκαν μετά από την πρόσφατη προδικαστική ένσταση, για την πορεία του διαγωνισμού του υποθαλάσσιου αγωγού, θέλησε με δηλώσεις του στο Aegina Portal ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί σήμερα, για το έργο της τοποθέτησης του αντλιοστασίου των "Χερσαίων Έργων" στο λιμάνι του Λεοντίου, αλλά και του θορύβου που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα στο Aegina Portal ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος για την ένσταση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΟ κύριος Μούρτζης είπε: "Όπως είχα καταθέσει, συμμετέχοντας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε και απέρριψε όλες τις ενστάσεις σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής τους διαγωνισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το είχα δηλώσει, ότι μπορούν κάλλιστα οι συμμετέχοντες να προσφύγουν - οι κανόνες του διαγωνισμού αυτό λένε -  και να ξαναπροσφύγουν και να κάνουν προδικαστικές ενστάσεις για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Είναι κάτι το οποίο γίνεται κατ' εξακολούθηση ακόμη και σε μικρά έργα. Σε ένα μεγάλο έργο όπως αυτό των 31 εκατομμυρίων φυσικό είναι να γίνουν. Αυτό δεν προϋποθέτει καθυστέρηση του έργου. Είναι μία τυπική και ουσιαστική διαδικασία, που πρέπει να γίνει. Αν δεν κάνουν ενστάσεις προχωράμε και ανοίγουμε τους φακέλους που είναι η οικονομική προσφορά. Εκεί που έχει φτάσει το θέμα τώρα πάει στην ολοκλήρωση. Και να μην δημιουργείται καμία φοβία και κανένα ερωτηματικό."

Ο κύριος Μούρτζης για την ένσταση που προηγήθηκε, αλλά και για άλλες που μπορεί να γίνουν στο μέλλον από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είπε: "Η καθυστέρηση αυτή της υποβολής ένστασης, που έγινε τώρα από μία εταιρία και μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι, οι 4-5 που είναι στο διαγωνισμό και συμμετέχουν, δεν είναι κάτι που προβληματίζει κανέναν. Είναι μία κίνηση η οποία είναι αναμενόμενη", τόνισε ο κύριος Μούρτζης.

Τέλος ο δήμαρχος Αίγινας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των ξενοδόχων με τον κύριο Χατζηπέρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, σημειώνοντας ότι τόσο για το λιμάνι της περιοχής, όσο και για την Πέρδικα, έχει γίνει συστηματική εργασία από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρό του κύριο Γιώργο Σκαλτσιώτη. "Υπάρχει μία ολοκληρωμένη, ώριμη μελέτη η οποία θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής", είπε για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png