Αποσύρθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το έργο του κυματοθραύστη. "Πρόθεση είναι, σαφώς, το λιμάνι της Αίγινας να είναι προστατευμένο", είπε ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης.


Η συζήτηση για το έργο του κυματοθραύστη ξεκίνησε και πάλι με αφορμή ερώτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης αναφέρθηκε στην απόσυρση της προσφυγής που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από κάποια offshore κυπριακή εταιρία. Υπενθύμισε επίσης ότι το έργο του κυματοθραύστη είχε προκριθεί ως λύση σε ημερίδα που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2010.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Για το ζήτημα του κυματοθραύστη ενημέρωση έκανε προς το Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτισώτης: "Για τον κυματοθραύστη είχαν σταματήσει τα πράγματα γιατί εκκρεμούσε μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Είχε ημερομηνία εκδίκασης 30 Νοεμβρίου. Η δικηγόρος του δήμου κυρία Τσάμη, με την οποία είχαμε επικοινωνία με το ΣτΕ ενημερωθήκαμε ότι τελικά απέσυραν την προσφυγή, οπότε ανοίγει ο δρόμος για να συνεχιστεί αυτό το έργο. Πραγματικά όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στο λιμάνι της Αίγινας, κυρίως με τον πουνέντη, βλέπετε τι γίνεται δεν μπορεί να μπει ούτε το καράβι. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, η πρόθεση είναι σαφώς και το λιμάνι της Αίγινας να είναι ασφαλές".

"Σαν σκέψη, υπήρχαν κάποιοι προβληματισμοί θα έλεγα για τους φυσικούς ογκόλιθους, σε σχέση και με την Κολόνα, αλλά και το τοπίο και όλες αυτές τις ανησυχίες για τις οποίες είχαν προσφύγει στο ΣτΕ. Υπήρχε μία σκέψη, είχαμε μιλήσει και με το Πολυτεχνείο, μήπως μπορούσε να γίνει μία προσομοίωση. Έχει ειδικό χώρο το Πολυτεχνείο που μπορεί να δοκιμάζει σε μικρογραφία τα λιμενικά έργα, μήπως θα μπορούσε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό με μία μη μόνιμη κατασκευή". Ο κύριος Σκαλτσιώτης εξήγησε ότι η σκέψη αυτή αφορά τους πλωτούς κυματοθραύστες, οι οποίοι όπως είπε θα μπορούσαν να έχουν αυτό το ρόλο που θα έπαιζαν οι φυσικοί ογκόλιθοι. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι σύμφωνα με μία εκτίμηση σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση του ανέμου οι πλωτοί κυματοθραύστες δεν θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί.

Είπε ότι τόσο το Πολυτεχνείο, όσο και η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού διαθέτουν κώνους, τους οποίους παραχωρούν για ένα χρόνο, έναντι τιμήματος και καταγράφουν πραγματικά στοιχεία, ώστε να επιλεγεί η βέλτιστη λύση. "Πρόθεση είναι, σαφώς, το λιμάνι της Αίγινας να είναι προστατευμένο από τους ανέμους", συμπλήρωσε ο κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png