Γιάννης Παπαδόπουλος: "Να φτιάξουμε τη διαδρομή των καλλιτεχνών. Να μιλήσουμε για την Αίγινα της διανόησης, των γραμμάτων και των τεχνών".


Πρόκειται για μία πρόταση, που ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος είχε παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, περίπου ένα χρόνο πριν. Βασίζεται στο γεγονός ότι στην Αίγινα έζησαν και δημιούργησαν μεγάλοι εικαστικοί και άνθρωποι της διανόησης. Η πρόταση του κυρίου Παπαδόπουλου αφορά στη δημιουργία ενός "αποτυπώματος" αυτής της παρουσίας, που μπορεί να οπτικοποιηθεί με τη χρήση μικρών πινακίδων όπου θα αναφέρονται τα ονόματα των δημιουργών και θα τοποθετηθούν στις περιοχές που έζησαν, αλλά και στη δημιουργία ενός χάρτη που θα παρουσιάζει τη διαδρομή από το ένα σημείο στο άλλο. Ένα σύνολο μικρών πραγμάτων, με σημαντική όμως δυναμική, που μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο τουριστικά, όσο και για εκπαιδευτικούς λόγους.


Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε: "Να φτιάξουμε τη "διαδρομή των καλλιτεχνών", με δαπάνη όχι του Δήμου. Να φτιάξουμε έναν χάρτη να τον βάλουμε στα εκδοτήρια, και να μιλήσουμε για την Αίγινα της διανόησης, των γραμμάτων και των τεχνών. Να τοποθετήσουμε πινακίδες σε όλο το παραλιακό μέτωπο και να μιλήσουμε για τον Σικελιανό, τον Σεφέρη, τον Βάρναλη, τον Σαραντάκο, τον Χατζήνα, γιατί έχουμε και δικούς μας, δεν είναι όλοι οι διανοούμενοι πια φερτοί. Έχει βγάλει και η Αίγινα τεράστιους ανθρώπους στα γράμματα και τις τέχνες. Αφού έχει περάσει ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της οποίας προεδρεύει ο κύριος Γεννίτσαρης περίπου 6 μήνες. Έχω βρει τους κωδικούς. Αυτό το έργο θα κοστίσει περίπου 14.000 ευρώ. Έχω βρει και τα χρήματα. Πότε θα μου επιτρέψετε να το υλοποιήσω κύριε δήμαρχε; Εγώ που δεν κάνω προτάσεις. Πότε θα με αφήσετε να χαλάσω 14.000 ευρώ, για να φτιάξω κάτι για το καλοκαίρι του '17 το οποίο να κοσμήσει το νησί και να είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες".

Λίγες ημέρες πριν, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μίλησε για όλα εκείνα που τον ώθησαν να σχεδιάσει αυτή την πρόταση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png