Συνάντηση εργασίας των δημάρχων Αίγινας, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου και του ΕΔΣΝΑ.


Η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κυρία Αφροδίτη Μπιζά και ο κύριος ο Σταύρος Ιατρού Μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη, Σαλαμίνας κας Ισιδώρας Παπαθανασίου - Νάννου και Αγκιστρίου Ιωάννη Αθανασίου με τον αντιδήμαρχο κύριο Νικόλαος Τζάνος. Την κυρία Παπαθανασίου - Νάννου συνόδευαν ο αντιδήμαρχος κύριος Ιωάννης Σκιαθίτης, και ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σαλαμίνας κύριος Σταμάτης Βαφειαδάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αίγινας κύριοι Κώστας Γεννίτσαρης, Αντώνης Μούρτζης και Βαγγέλης Δέδες.

Συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα που αφορούν τις λεγόμενες soft δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δήμοι, όπως η διαλογή των απορριμάτων, λύσεις για τα κλαδέματα, η ένταξή τους στα "πράσινα σημεία" κτλ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ειδικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι νησιωτικοί δήμοι, αλλά και οι δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων. Σε κάθε περίπτωση των κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και υπήρξε η δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δηλώσεις έκαναν ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης, η κυρία Ισιδώρα Παπαθανασίου - Νάννου, ο κύριος Ιωάννης Αθανασίου και η κυρία Αφροδίτη Μπιζά.

Οι τρεις δήμαρχοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης. "Ευκαιρία" χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης, "πρόκληση" η κυρία Ισιδώρα Παπαθανασίου - Νάννου, ενώ ως "υψηλούς, αλλά επιβεβλημένους" χαρακτήρισε τους στόχους που τέθηκαν ο κύριος Ιωάννης Αθανασίου. Η κυρία Μπιζά αναφέρθηκε στα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης και στο ρόλο που αποκτούν οι δήμοι μέσα από αυτά και προσδιόρισε το ρόλο του ΕΔΣΝΑ στην οικονομική, τεχνική και υλική βοήθεια προκειμένου αυτά να υλοποιηθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png