Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για την σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού.


Μία ευρεία σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ήταν η δεύτερη σύσκεψη (η πρώτη είχε γίνει στις 31 Αυγούστου) για τα απορρίμματα σε έξι νησιά του Αργοσαρωνικού. Ήταν μία πρωτοβουλία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά από πρόταση του δημάρχου κυρίου Δημήτρη Μούρζη, όπως εξήγησε σήμερα μιλώντας στο Aegina Portal.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑΝΠ Χαράλαμπος Διονύσης Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Βαγγέλης Καπετάνιος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης και ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης. Συμμετείχαν ακόμα, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, ο Διοικητής της ΔΑΛ Δημοσθένης Μπακόπουλος, καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Αττικής.

Για το ίδιο θέμα ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε Δελτίο Τύπου. Στις δηλώσεις του ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης εξήγησε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην μεταφορά των απορριμάτων και διάφορες προτάσεις, όπως την από κοινού χρηματοδότηση με το Αγκίστρι ενός πλοίου ανοιχτού τύπου, που ωστόσο προσκρούει στο υψηλό κόστος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου θα έφτανε το 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Η λύση που προκρίνεται, ως λιγότερο χρονοβόρα, είναι αυτή της αλλαγής του νομικού πλαισίου, στη μεταφορά των απορριμάτων.

Η πεποίθηση του κυρίου Μούρτζη, από τις διαβεβαιώσει που έχει από το υπουργείο, είναι ότι η αλλαγή αυτή είναι εφικτό να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα τρία σημεία που αφορούν σε προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων είναι η δημιουργία "πράσινων σημείων", με απλουστευμένες διαδικασίες στις αδειοδοτήσεις, η διαχείριση στα νησιά και η μεταφορά των απορριμάτων μέσω ενός ανοιχτού οχηματαγωγού που θα επιδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Στις δηλώσεις του ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΔΣΝΑ, στο ρόλο που μπορεί να έχει το ΣΜΑ στη Σκοτεινή, για το οποίο έρχεται θέμα για την έγκριση μελέτης για την πυρασφάλεια του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και άλλα παρόμοια ζητήματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png